Detingut un veí de Celrà per l'atropellament mortal a un ciclista a Cornellà de Terri

Es va donar a la fuga després de l'accident

Els Mossos d'Esquadra ha detingut aquest diumenge un veí de Celrà (Gironès) de 57 anys implicat en la mort d'un ciclista de 58 anys en un accident a la C-66 a Cornella del Terri (Pla de l'Estany) divendres.

La policia li atribueix els delictes d'homicidi imprudent, abandonament del lloc de l'accident perquè va fugir i omissió del deure de socors. L'accident es va produir cap a les deu del matí al punt quilomètric 40 d'aquesta carretera, en sentit Girona.

La policia investigava des d'aleshores la implicació en els fets d'un cotxe que hauria fugit de la zona. El detingut ja ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Els fets

Quan els agents van arribar al lloc de l'accident divendres passat van localitzar, fora de la via i en un talús de nul·la visibilitat, un ciclista amb ferides de caràcter greu. A més, al marge dret van trobar una bicicleta completament destrossada, situada just sota la tanca metàl·lica.

En un primer moment ja es va sospitar que un vehicle hauria impactat amb la bicicleta i el causant hauria abandonat el lloc sense assistir la víctima.

Tot i que els serveis mèdics desplaçats amb un helicòpter medicalitzat van intentar reanimar-lo, no van poder fer res per salvar-li la vida ja que, tot apuntava, portaria molta estona ferit al terra.

Arran aquest fet, l’Àrea Regional de Trànsit de Girona va iniciar una investigació que va comptar amb la col·laboració de la ciutadania i que va culminar aquest diumenge amb la detenció del presumpte autor de l’atropellament.

Durant la inspecció ocular del lloc de l’accident es va localitzar restes i vestigis que van ajudar els investigadors a determinar el tipus i marca de vehicle implicat en el xoc.

La recopilació de tota la investigació va establir que el vehicle implicat, que presentava danys a la part dreta i lluna davantera, era de lloguer i l’accident s’havia produït pels volts de les set del matí.

El detingut, a qui no li consten antecedents, ha passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.