Blanes obre els vuit col·legis electorals per votar a la consulta sobre la independència

Es tracta del municipi més gran de la Costa Brava on més de 33.500 ciutadans estan cridats a les urnes

(Darrera actualització 13:33h)

Aquest municipi de la Selva és el més gran de la Costa Brava, amb gairebé 40.000 habitants, on aquest diumenge més de 33.500 persones del cens estan cridades a les urnes. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma decideix, Joaquim Planells, el vot anticipat s'ha situat en els 1.105 vots, que representa un 3,5% del cens. Una xifra, que segons Planells, és molt positiva per arrencar amb més força la consulta d'aquest diumenge.

Poques butlles del no i del vot en blanc

Blanes ha començat la consulta sobiranista a les 9 del matí amb normalitat. No obstant, en un primer moment algunes de les nou meses s'han trobat que tenien poques butlletes del no i del vot en blanc, tot i que els organitzadors han solucionat el problema ràpidament. Segons ha explicat el portaveu de Blanes decideix, les meses s'han situat arreu del municipi per tal que tots els barris quedessin coberts i tothom qui volgués pogués dipositar el seu vot a prop del seu domicili.

Jornada marcada pel bon temps

Planells ha assegurat que esperen que el bon temps animi a la gent a acostar-se als col·legis electorals. Des del seu punt de vista, hi ha molts blanencs que surten a passejar un diumenge de sol, i per això, creu que la bona meteorologia portarà una bona assistència a les urnes. "Les persones que potser no pensaven votar si passegen per la vila s'acabaran animant", ha apuntat Planells. S'han mobilitzat un total de 130 voluntaris i més de trenta entitats, tan polítiques, com culturals i esportives s'han adherit a la plataforma Blanes Decideix.

Participació


Un total de 708 persones ja han votat a la consulta independentista de Blanes a la una del migdia, que representa un 2% del cens. Aquest xifra, sumada als vots que s'han recollit de manera anticipada situa la participació en un 5,5%. Els vuit col·legis electorals han obert a les 9 del matí amb normalitat, tot i que en un moment algunes meses s'han trobat que tenien poques butlletes del no i del vot en blanc. Tot i aquest contratemps, els organitzadors han pogut solucionar el problema ràpidament. Aquest municipi de la Selva és el més gran de la Costa Brava on més de 33.500 persones estan cridades a les urnes per opinar sobre la independència de Catalunya. S'han mobilitzat un total de 130 voluntaris.