Detingut un grup de tres persones que robaven en màquines d'esbarjo a Platja d'Aro

Els presumptes lladres forçava les màquines de l'exterior del local entre les dues i les quatre de la tarda quan l'establiment estava tancat

Els detinguts, que han estat acusats de robatori amb força, són tots veïns de Palafrugell (Baix Empordà). Es tracta de B. C. E. A., de 20 anys i de nacionalitat espanyola, i S. K., de 20 anys; B. T., de 19 anys, i B. A., de 20 anys; els tres darrers de nacionalitat marroquina, un d'ells amb antecedents policials per motius similars.

Els agents es van entrevistar amb diversos botiguers de la zona per tal d'informar-los dels fets i oferir-los la possibilitat d'iniciar les accions legals com a perjudicats, així com a l'empresa concessionària de les màquines. D'altra banda, el mateix dia, la Policia Local va detenir una persona amb nacionalitat cubana, C.C.R de 29 anys, sobre la qual requeia una ordre de recerca i detenció policial, per delictes contra el patrimoni i socioeconòmics.

Els autors, en primer lloc, feien el recorregut per les zones que els interessaven i comprovaven si hi havies monedes a l'interior, tot sacsejant les màquines. Si era així, manipulaven el sistema d'obertura mitjançant diverses eines i una vegada accedien a l'interior, tallaven els sistemes de tancament amb unes cisalles i en col·locaven un de propi, una vegada buidat el calaix de les monedes. D'aquesta manera, la setmana següent tornaven a la mateixa màquina, ja manipulada, i l'obrien amb la clau del cadenat que ells havien col·locat, operació que anaven repetint fins que el botiguer o l'empresa propietària se n'adonaven.

Un cop iniciat el dispositiu especial de vigilància amb agents no uniformats, la tarda del passat dimarts 5 d'abril a les 15.15 h, es va detectar un vehicle sospitós amb quatre ocupants, que estacionava molt a prop de l'entrada de les galeries comercials Albatros. De manera rutinària i normal, es van introduir a l'interior de les galeries i van fer les seves comprovacions amb les màquines, fins que en van iniciar la tasca d'obertura, moment en què els agents van iniciar la seva detenció. Tanmateix, els va donar temps a pujar al seu vehicle, moment en què van ser interceptats per diverses dotacions de la Policia Local. A l'interior del vehicle es van localitzar les eines utilitzades per manipular les màquines, diferents jocs de claus de cadenats i les monedes sostretes de la màquina forçada.