El Barça desenvoluparà a Salt un projecte que promou la convivència i els valors entre els infants

El projecte pilot també es durà a terme a Vic i Manlleu

El F.C. Barcelona, a través de la seva fundació, impulsarà a Salt el projecte pioner 'Futbol3' per fomentar el diàleg i la reeducació a través del futbol. Durant dos mesos, experts que han dut a terme el projecte a Alemanya i Colòmbia, es desplaçaran a Salt per ensenyar a les entitats socials Casal dels Infants i Ser.Gi com aplicar aquest innovador mètode que vol reeducar a través de l'esport.

El projecte s'adreça a nens i nenes de 8 a 14 anys d'orígens diversos que participaran en una lligueta local de futbol. L'esport serà l'eix vertebrador que permetrà als educadors poder tractar altres temes socials. Per això, abans i després dels partits es faran unes xerrades-debats per reflexionar amb els joves entorns els valors per fomentar la cohesió social, la companyonia, la cultura de l'esforç i la solidaritat entre companys de diferents orígens i sexes.

'Futbol3' es basa en el diàleg amb la finalitat que els jugadors i jugadores entrin en una relació de respecte i enteniment mutu, a més d'adquirir confiança en ells mateixos i sentit de responsabilitat. "Es tracta també d'estructurar el temps lliure dels joves", ha afegit l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda.

L'alcaldessa ha explicat que es tracta d'un mètode innovador i pioner a l'Estat que busca fomentar el respecte entre els jugadors. Per això, per exemple, als partits no hi haurà àrbitre sinó que els mateixos jugadors s'hauran d'autorregular. A més, serà imprescindible que tots els equips contin amb noies, per tal de generar també relacions entre ambdós sexes i fer que les noies s'impliquin en l'àmbit esportiu.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha destacat que "és un orgull que el F.C. Barcelona hagi escollit Salt per portar endavant un projecte que vol inculcar valors d'esportivitat, de convivència o de fair play" i ha afegit que "aquests valors són els que faran possible una millor convivència, no només a Salt sinó a tot el país". Pineda ha felicitat al Barça perquè s'ha adonat, segons ha dit, que a Salt cal una intervenció social comunitària.

El president del Barça, Sandro Rossell, ha rebut aquest dijous al Camp Nou l'alcaldessa de Salt en la presentació del projecte.