Diverses candidatures d'ERC proposen potenciar una xarxa de carrils bici a l'entorn de Girona

Aquest matí s'ha fet una pedalada amb els candidats

Les candidatures d’Esquerra de l’àrea urbana de Girona aposten per potenciar una xarxa de carrils bici que garanteixi una mobilitat sostenible que fomenti la bicicleta com un mitjà de transport habitual per als veïns i veïnes.

Així ho han reivindicat avui els caps de llista i nombroses veïns i veïnes dels municipis de Girona, Sarrià de Ter, Quart, Salt, Sant Julià de Ramis, Fornells de la Selva, Bescanó, Llambilles, Vilablareix, Cervià de Ter i Sant Gregori que han participat en la pedalada per a la mobilitat sostenible organitzada conjuntament.

El candidats republicans han coincidit en manifestar que és “imprescindible” que els aspectes vinculats a la mobilitat es comencin a tractar de forma coordinada per tots els ajuntaments de l’àrea metropolitana del Gironès i, inclús, amb una perspectiva supramunicipal amb l’objectiu de trobar solucions efectives a la mobilitat del conjunt de la ciutadania.

Els republicans s’han compromès a realitzar una xarxa de carrils bici que sigui capaç de connectar aquest municipis per tal de facilitar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual i també per garantir-ne la seguretat dels usuaris.

Els candidats també s’ha compromès a estudiar la viabilitat de poder crear una xarxa de Girocleta que inclogui la resta de municipis i els seus equipaments culturals i esportius.

Les formacions d’Esquerra Republicana del Gironès aposten, d’aquesta manera, d’una forma clara pels desplaçaments no motoritzats i l’ús del transport públic per reduir l’accés del vehicle privat. L’objectiu és garantir unes ciutats i uns pobles on les persones siguin el més important, en uns espais amable per la ciutadania i una ciutat que camini cap a l’emissió 0 de gasos contaminats.