Els diputats d'ERC alerten que el Govern vol recentralitzar serveis i que menysté Girona

Capdevila acusa l'executiu de Mas de improvisar en excés i de nou concretar propostes per sortir de l'atur

Els diputats gironins d'ERC, Carme Capdevila i Pere Bosch, han fet balanç dels 100 dies de Govern. Des del partit republicà s'ha criticat l'executiu d'Artur Mas perquè, segons ha dit Capdevila, està "improvisant molt" i ha tingut "varies relliscades i contradiccions", en relació a temes com la velocitat variable o la negociació de l'impost de successions.

ERC també ha manifestat que CiU està "desmantellant els serveis públics bàsics" i el diputat Pere Bosch ha alertat que "per cada retallada que faci CiU" ERC contestarà a cop de proposta de resolució del seu grup al Parlament.

Segons ERC, un dels punts més greus dels 100 primers dies de Govern és la "voluntat de recentralització de serveis". L'exconsellera Capdevila ha dit que durant els set anys de tripartit s'ha volgut acostar els serveis als ciutadans i que, per contra, ara CiU "intenta recentralitzar com es va fer durant els 23 anys de Govern Pujol". Capdevila ha posat com exemple l'amenaça de tancar la unitat de cirurgia coronària que ha fet que els pacients gironins que necessiten una operació a cor obert no s'hagin de traslladar a Barcelona.

Entre els retrets que s'han vessat sobre CiU, Capdevila i Bosch també han afirmat que es "menysté" Girona. La diputada ha reflexionat entorn la manca d'alts càrrecs gironins al Govern de CiU i ha assegurat que això resta influència en el sí del Govern per evitar retallades a Girona. Exemples d'això són, segons Capdevila, com s'estan duent les negociacions amb Ryanair per aconseguir que no retalli vols ni freqüències, l'aturada del projecte del nou hospital Trueta o les obres aturades a instituts com Riells i Viabrea i Sant Joan de les Abadesses i la seu centrals dels Mossos a Salt, entre d'altres.

La gestió de l'ocupació i l'atur també ha estat un altre dels punts que ha criticat ERC. Capdevila ha indicat que la promesa d'Artur Mas en campanya de reduir a la meitat l'atur no s'ha traduït en propostes. "No hi ha cap mesura sobre la taula per combatre l'atur", ha clos Capdevila.