Ryanair vol la revisió de l'acord signat amb la Generalitat per mantenir-se a Girona fins al 2016

L'aerolínia calcula que la retallada de vols destruirà 1.000 llocs de treball i generarà 12 milions d'euros en pèrdues

La companyia ha advertit la Generalitat de les conseqüències que la retallada de vols pot tenir "per al turisme i per a l'ocupació" a les comarques de Girona que, segons recull en el comunicat, es veuran afectats "de manera important" si no s'arriba a un acord amb la Generalitat. Per això, la companyia fa pressió sobre el Govern i l'insta a revisar el document que l'anterior executiu va pactar amb Ryanair -i que CiU havia de ratificar- on es preveia passar de 8 a 11,5 MEUR anuals per al període 2012-2016.

Per aquest estiu, Ryanair ha passat de les 62 rutes que tenia l'any passat a només 46, de les quals només una és a l'Estat, concretament a Palma de Mallorca. Les operacions a l'aeroport es veuen reduïdes ja que passarà de tenir onze a sis avions amb base a Girona. Ryanair calcula que la davallada de vols que comença a aplicar aquest estiu es traduirà en la pèrdua de 1.000 llocs de treball i 12 MEUR.

Un representant de la companyia, Stephen McNamara, ha fet una crida a la Generalitat per tal que revisi l'acord signat amb l'anterior Govern. "Això garantiria que l'aerolínia de baix cost es mantingués a l'Aeroport de Girona, conservant els llocs de treball i el creixement del turisme a la demarcació", ha manifestat McNamara que critica que la Generalitat subvencioni amb diners públics la companyia Spanair que, segons Ryanair, "només genera pèrdues".

Després de setmanes de silenci, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar que s'han reprès les negociacions amb Ryanair per tal d'arribar a un acord i que està prevista una reunió properament.