Tornen a enxampar a Roses la parella que amuntega gossos al cotxe

La policia local de Girona els va detenir al febrer per tenir tancats 27 cadells dins d'un vehicle durant tres dies

La Policia Local de Roses va detectar el passat 10 de març un cotxe aparcat a l'avinguda de Rhode i va comprovar que els propietaris del mateix estaven en ordre crida i cerca per part dels Mossos d'Esquadra per haver marxat de diversos hotels de la comarca deixant factures pendents.

Davant la localització del cotxe, els agents municipals se'l van endur al dipòsit de vehicles on van trobar diversos gossos dins el cotxe. Concretament, els agents van trobar un gos bull terrier lligat a l'interior del maleter. Davant l'estat nerviós i els signes de patiment de l'animal, la policia va obrir el cotxe per alliberar-lo juntament amb una femella de yorkshire amb quatre cadells i una altra de raça spitz amb quatre cadells més que també es trobaven a l'interior del vehicle. Al seient de l'acompanyant, la policia hi va trobar un lloro tancat en una gàbia tapada.

Davant les males condicions que presentaven els animals i sense saber si serien reclamats, la policia de Roses va coordinar la seva acollida amb l'Associació d'Amics dels Animals de Roses i amb l'Associació Tramuntana Dogs de Figueres.

La propietària del vehicle es va personar l'endemà a la seu de la policia per reclamar el vehicle i allà va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra i, posteriorment, va passar a disposició judicial. Després de declarar davant del jutge, la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

S'investiga un cas de venda fraudulenta d'animals per Internet

Els antecedents consultats per la policia de Roses han permès descobrir que la parella va extreure una gran quantitat de gossos d'una protectora d'animals francesa. La Guàrdia Civil investiga la parella per un possible delicte per venda fraudulenta d'animals per Internet. La policia local també ha comprovat que els xips identificatius dels animals no es corresponen amb la documentació presentada (d'origen francès).

Es dóna el cas que la aquesta parella va ser detinguda a Girona -en aquest cas l'home- on havien abandonat dins d'un cotxe 27 gossos que van passar tres dies tancats al vehicle. Per aquest cas, l'home va ser condemnat a pagar una multa de 200 euros.