L'Espai Ter de Torroella de Montgrí s'omple per denunciar l'especulació urbanística

Es va fer una marxa i actuar una vintena d'artistes

L'Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) s'ha omplert aquest dissabte en la gran festa de la Plataforma SOS Costa Brava. Tot plegat per denunciar l'especulació urbanística que "pateix" el litoral gironí.
Les 700 persones que s'han acostat a l'auditori han fet un viatge de prop de tres hores que ha arrencat de Lloret de Mar (Selva) per la C-32 i que ha acabat a Llançà (Alt Empordà). Entremig, s'han denunciat totes les obres que la plataforma considera que no són legals. La voluntat de l'entitat és recaptar fons per poder fer front als processos judicials que s'han obert. El productor de l'acte, Badreix Tarragó, explica que haver omplert ha estat "un èxit" i s'alegra que l'esdeveniment serveixi també com a altaveu per alertar de la realitat de la Costa Brava.
 
Miquel Abras, Toti Soler i Joan Massotkleiner, Mazoni o Judit Neddermann són només alguns dels protagonistes de la festa que la Plataforma SOS Costa Brava ha preparat per recaptar fons, per afrontar els diferents judicis que té en marxa. Tot plegat per denunciar la "barbàrie de ciment" que "amenaça" el litoral gironí. L'acte ha arrencat amb la lectura d'un manifest per part de Jordi Boixaderas, acompanyat per la dansa d'una ballarina.

Boixaderas ha interromput diverses vegades el discurs pels constants aplaudiments dels 700 assistents que han omplert l'auditori baix-empordanès. Tot seguit ha estat l'Escola de Música de Torroella la que ha interpretat tres temes.

Tot plegat per donar pas a Eduard de Ribot, advocat de l'associació i activista. De Ribot ha reivindicat la "gran feina" de l'entitat i ha lamentat "les dificultats" que els posen des de les administracions, a qui demana que "vagin més enllà en la defensa del territori".

Després han continuat les actuacions que seguien un patró de viatge, que enllaçava Lloret de Mar fins a Llançà. Activistes de l'entitat Aturem la C-32 han denunciat "l'aberració" que suposa allargar l'autopista fins a Lloret. "Si arriba allà, ja no s'aturarà", ha lamentat un activista.

El viatge ha seguit per la Costa Brava central denunciant els conflictes oberts especialment a poblacions com Pals, Begur o Calella de Palafrugell (Baix Empordà). El viatge ha seguit amb actuacions de músics com Pau Riba i l'Orchestra Fireluche o la Principal de la Bisbal.

Tot plegat, per arribar a la costa de l'Alt Empordà. Allà s'han recordat i denunciat els projectes urbanístics que es volen tirar endavant com els de Cadaqués, Llançà o Pau.

60.000 euros

L'acte ha servit també per recaptar diners per poder fer front als processos judicials oberts per part de SOS Costa Brava. L'entitat calcula que necessitarà uns 60.000 euros per poder fer front a aquests contenciosos.

El promotor de l'acte, Badreix Tarragó, assenyala que també volen que serveixi d'altaveu per poder conscienciar la ciutadania. "Volem que arribi al màxim nombre de persones, que sàpiguen què es vol fer a la Costa Brava", ha reblat.

Per això, Tarragó considera que el cap de cartell de l'acte és SOS Costa Brava. "Hem aconseguit omplir l'Espai Ter de Torroella, això és una gran notícia. El gran protagonista és SOS Costa Brava", ha conclòs.