La Policia Local de Roses destrueix 4.000 quilos de material comissat a venedors il·legals

La policia local va denunciar 224 venedors il·legals però no cobra les multes perquè la majoria són immigrants sense papers

La Policia Local de Roses va activar entre els mesos de maig i setembre un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi, el qual va arribar a comptabilitzar un total de 222 intervencions i el requisament de 4 tones d’articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges.

Tot aquest material ha restat dipositat durant aquest temps en el magatzem habilitat per la policia a aquest efecte. Ara, la finalització dels procediments administratius preceptius i transcorreguts els terminis legalment establerts, es fa possible la destrucció definitiva d’aquests articles, la majoria dels quals són falsificacions de primeres marques.

Controls diaris

Durant l’estiu, la Policia Local de Roses realitza actuacions de control contra la venda il·legal a diari, dins el servei de patrullatge ordinari que realitza pel passeig Marítim. A part d’aquest dispositiu, al llarg del passat estiu es van realitzar diverses operacions planificades conjuntament amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i la secció d’estrangeria del Cos Nacional de Policia.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, el servei de vigilància dut a terme per la Policia Local de la població té una especial incidència en aquests espais. D’altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s’activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions dissuassives realitzades pels agents.

La voluntat de la regidoria de Seguretat Ciutadana de Roses és la de continuar treballant i aplicant mesures, amb la implicació de la resta d’administracions i cossos policials, per a l’eradicació d’aquestes pràctiques il·legals, ja que representen un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població.