Simulacre de vessament de gasolina al Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols

També hi ha hagut el supòsit d'un ferit, un transeünt intoxicat per inhalació de vapors durant les tasques de contenció i neteja

Pel que fa als accessos marítims, la Guàrdia Civil del Mar juntament amb la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra s'han encarregat de fer el control de l'accés per la bocana i de regular el trànsit marítim. A més, els Mossos i la Policia Municipal han controlat els accessos terrestres, establint perímetres a les zones de seguretat i mantenint lliures les vies d'accés i d'evacuació.

En aquest exercici s'han posat a prova el plans d'autoprotecció del port i del Club Nàutic, així com el Pla interior de contingències per contaminació accidental del port. Així mateix, el Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per a la contaminació de les aigües marines de Catalunya (CAMCAT), ja que s'ha aconseguit retenir el vessament dins del port.

En el simulacre d'emergència hi han participat equips de primera intervenció de l'autoritat portuària, dels cossos i forces de seguretat i de les entitats següents: Ports de la Generalitat, Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, el Parc de Bombers de Vall d'Aro, Policia Local, Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols, Mossos d'Esquadra, Servei Marítim de la Guàrdia Civil, la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).