L'Estat creu que la UdG pot aconseguir el segell Campus d'Excel·lència Internacional

El secretari d'Estat assegura que el projecte ha millorat amb l'agregació amb la Universitat de les Balears i la investigació

El segell de Campus d'Excel·lència Internacional es resisteix a la Universitat de Girona (UdG) que fins ara encara no l'ha pogut obtenir. Es tracta d'una distinció que atorga el Ministeri i que ve acompanyada d'un finançament en forma de crèdits. Rubiralta ha recordat que aquesta distinció no es dóna a les universitats excel·lents, sinó que 'premia' projectes que busquen aquesta excel·lència. L'examen final, el 2015 quan siguin avaluades a nivell internacional.

Segons Rubiralta, la UdG ha seguit els passos necessaris per estar ben posicionada i poder aconseguir el segell aquest any. De fet, han complert amb les recomanacions que va fer la comissió internacional en els darrers CEI. S'han agrupat amb la Universitat de les Illes Balears per crear un projecte transfronterer i d'Eurodistricte i també han fet un esforç important per adequar el portal. Rubiralta ha explicat que a l'anterior portal li faltava dinamisme i que es notava que estava 'preparat pel dia de l'examen'.

Una vegada solucionats aquests aspectes, el secretari d'Estat creu que la UdG surt a la curs amb la motxilla ben carregada i que les premisses són 'suficientment bones per arribar al final'. 'Cal passar el procés formal d'avaluació de la comissió internacional i fer que tots els projectes comencin a caminar', ha conclòs Rubiralta.

El secretari d'Estat sosté que aquests projectes no es veuran especialment afectats per la crisi econòmica i defensa que les universitats no han hagut de presentar programes de retallada d'urgència perquè s'havien 'avançat'. Segons Rubiralta, aquests CEI ja són una manera de fer la gestió més eficient i buscar sinèrgies sempre que es pugui per evitar 'atomitzar' estructures que es poden complementar.