Organitzen un debat sobre el preu del lloguer a Girona amb els candidats a les eleccions

Serà el proper divendres 3 de maig

El Sindicat de Llogaters de Girona ha organitzat un debat electoral el proper 3 de maig per tractar sobre el preu del lloguer a la ciutat. Aquest tindrà lloc a l'Ateneu Eugenienc a les set del vespre i comptarà amb la presència d'Eugènia Pascual (Girona en Comú Podem), Concepció Veray (PP), Daniel Pamplona (Cs), Sílvia Paneque (PSC), Lluc Salellas (Guanyem Girona), Annabel Moya (ERC), Carles Ribas (JuntsXCat)—, així com les entitats de defensa de l’habitatge a la ciutat —PAH Gironès, Plataforma +Barri –Pisos Turístics, Fundació SER.GI, Coordinadora d’ONG i el mateix Sindicat de Llogaters de Girona—, encarregades d’exposar les preguntes del debat.

Des del sindicat apunten que en els últims tres anys, i de manera generalitzada, hi ha hagut una tendència aguditzada a l’augment dels preus dels habitatges de lloguer arreu del país. A la ciutat de Girona –on entre un 25 i un 30% de les llars són pisos de lloguer– el preu s’ha encarit al voltant d’un 20% en els últims 3 anys, amb la qual cosa lidera l’augment del preu del lloguer d’habitatges a Catalunya. Lligat a això, la població catalana destina al voltant del 50% dels ingressos familiars a l’habitatge, mentre que es recomana que aquesta xifra no superi el 30%.

De retruc, sis de cada deu desnonaments fets a les comarques gironines durant el 2018 van ser per impagaments de lloguers abusius.