Rafel Nadal: ''Fa dies que noto que el boca-orella funcionava molt bé''

‘El fill de l’italià’ és la ficció en català més venuda d’aquest Sant Jordi

La novel·la 'El fill de l'italià' (Columna) de Rafel Nadal, el Premi Ramon Llull d'aquest any, ha estat el llibre de ficció en català més venut aquest Sant Jordi, segons la llista que elabora el Gremi de Llibreters de Catalunya. En castellà, la primera posició és pel nou llibre d'Albert Espinosa, 'Lo mejor de ir es volver' (Grijalbo). L'obra de Nadal la segueixen al podi el Premi Sant Jordi, 'Digues un desig' (Enciclopèdia Catalana) de Jordi Cabré, i 'El fibló' (Columna) de Sílvia Soler, respectivament.

En declaracions d'aquest vespre, Rafel Nadal, ha fugit de l’eufòria i ha mantingut que allò que “avui” l’ha fet més content és “haver salvat el dia” en termes de la celebració de Sant Jordi. “Els llibreters han patit molt aquests dies, amb dos dies festius previs, la campanya... És evident que res d’això pot amb Sant Jordi, menys el temps, i això també finalment ho hem salvat”, ha expressat Nadal sobre l’evolució favorable de la meteorologia al llarg de la jornada, des de la pluja matinal fins al sol i la calor de la tarda.

D’altra banda, i sense negar la il·lusió que “la gent” llegeixi i gaudeixi dels seus llibres, com demostra l’èxit de vendes de ‘El fill de l’italià’, Nadal ha fet un prec: “Jo voldria que els llibres duressin una mica més, que no els amortitzéssim tan aviat, i els autors tampoc. Espero que donem més vida i repartim més bé el Sant Jordi durant l’any, cosa que aquest any s’ha fet bastant, amb una Setmana del Llibre que comença a funcionar, actes descentralitzats, etc.”, ha celebrat l’autor.

“També estic content per a sensació que aquest any hi ha hagut molta gent que ha venut molts llibres, i que està molt repartit. Gent jove, de mitjana edat o amb gent molt veterana, i això em fa especialment feliç”, ha valorat Nadal.

Les sensacions de Jordi Cabré

Cabré, en la segona posició dels títols de ficció en català més venuts de la jornada, ha explicat a l’ACN que si bé “les vendes no són el que més l’interessava”, la notícia l’ha tocat. “Quan t’ho diuen no t’ho acabes de creure, i ara estic en una situació semblant a la del meu llibre, entre la realitat i la ficció”, ha assegurat encara impactat.

“Sí que he notat que les cues eren llargues, però sobretot ho he notat a nivell de ‘feedback’ amb els lectors, i de l’amor de la gent per l’obra”, ha indicat Cabré. Finalment, l’autor ha advertit que “quan fas una ficció a vegades pots materialtizar realitats que semblaven impossibles; doncs aquí estic”, ha sentenciat.