El PDeCAT de Torroella de Montgrí anuncia l'expulsió de Jordi Cordon del partit

Sandra Bartomeus liderarà la llista de JuntsxCAT a les municipals

El PDeCAT de Torroella de Montgrí ha fet pública l’expulsió del partit de qui va ser l’alcalde, Jordi Cordon. L’antiga coalició de CiU es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig sota el paraigües de Junts per Catalunya i aglutinarà membres del PDeCAT, de COET i de Junts per Torroella, sota el lideratge de Sandra Bartomeus.

La decisió arriba després que l'exalcalde anunciés que es presentarà a les eleccions generals del 28 d'abril sota el paraigües de les sigles de Convergents. Així ho va confirmar el 25 de març el mateix Cordon en declaracions a Diari de Girona on va explicar que la presentació de la candidatura s'ha hagut de fer "més de pressa del previst" a causa de la convocatòria anticipada d'eleccions.

Per la seva banda Cordon ha afirmat que veu "lògic" que el PDeCAT engegui el procés per donar-lo de baixa perquè és cap de llista de Convergents al Congrés i encapçalarà la candidatura de Compromís amb Torroella i l'Estartit per al 26 de maig. "El partit no permet la doble militància i m'ho esperava", ha dit Cordon que, tot i això, ha lamentat "les formes" perquè no ha rebut cap comunicació oficial i se n'ha assabentat a través dels mitjans de comunicació.

Convergents va néixer l'any 2017 i va ser fundat per l'exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó i exgerent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). En l'actualitat Gordó està investigat per la Fiscalia Anticorrupció pel cas del 3%