FEPOL demana més Taser després del cas de l'home atrinxerat a Palafrugell

El sindicat reclama dotar cada patrulla amb una pistola elèctrica

Aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra van reduir amb una pistola elèctrica un home que s'havia atrinxerat a casa seva a Palafrugell (Baix Empordà). La policia va fer una actuació similar a Barcelona amb un veí que també s'havia atrinxerat a casa seva i que amenaçava amb autolesionar-se. El sindicat FEPOL considera que aquestes dues situacions demostren que l'ús d'aquesta eina és molt útil i demana que s'estenguin entre el cos de Mossos i Policies Locals.

El portaveu del sindicat, Toni Castejón, assegura que les pistoles elèctriques eviten el "cos a cos" a l'hora de reduir les persones però que també actuen com una eina dissuasiva per prevenir conflictes. "Quan a la persona que tens davant amb una actitud violenta li dius que tens la pistola elèctrica i li ensenyes, moltes vegades s'ha demostrat que té un efecte dissuasiu", remarca.

A més, Castejón destaca que ofereix garanties "per a tothom" perquè les imatges queden gravades a les càmeres que porten incorporades. "Sempre queda gravat i és la millor prova", afegeix.

Per això, demanen que s'incrementi el nombre de Tasers amb l'objectiu que cada patrulla de Mossos en porti una. Castejón diu que ara mateix n'hi ha una per comissaria i que la porta el cap de torn. "En podem trobar, per exemple, que si el cap de torn de la Jonquera es troba a Figueres hi ha un temps de desplaçament que és el temps de l'actuació", afirma.

També demana als ajuntaments que perdin la por a comprar-ne i que les policies locals s'equiparin i "es posin a l'alçada" de la resta de policies. Castejón recorda que a les comarques gironines hi ha moltes poblacions de costa que durant l'estiu incrementen la seva població i que es donen situacions complicades com baralles. "La policia ha de tenir les eines modernes del segle XXI per poder afrontar aquesta situació amb garanties", insisteix.

En un comunicat, el sindicat també insisteix que vol "treballar en condicions, evitar riscos i lesions innecessàries". "S'ha demostrat que la Taser és un factor que ens dona això. Ja no pot haver-hi dubtes. Val la pena invertir en seguretat, en dotar a la policia d'eines", insisteixen.