El IV Campus Peralada ofereix 350 places en una edició amb Marco Mezquida d'artista resident

En tres anys hi han participat 800 estudiants

El compromís del Festival Castell de Peralada (Alt Empordà) amb la cultura ha pres forma un any més amb la celebració per quart any del Camps Peralada, una oferta formativa on ja hi han participat 800 estudiants de diverses disciplines artístiques i que enguany compta amb el pianista Marco Mezquida com a artista resident.

L'objectiu del projecte no és altre que obrir les portes del festival a estudiants de la província de Girona del món de les arts escèniques o estudiants de música o dansa. A través del campus, el festival vol proporcionar accés a continguts d'interès per a futurs talents del món de les arts escèniques, restringits al públic general i contribuir a la seva formació i facilitant-ne el contacte amb professionals.

El director del Festival, Oriol Aguilà, ha destacat com a principal novetat que enguany la ciutat de Perpinyà s'uneix com nova àrea d'actuació com també la inclusió d'altres disciplines relacionades amb la formació artística; "una òpera com 'La Traviata' ens servirà per fer formacions tècniques relacionades amb la fusteria per a la construcció d'escenaris o bé per ensenyar tècniques de caracterització, maquillatge i perruqueria dels artistes", ha explicat.

La programació, que es pot consultar íntegrament al web, també inclou activitats en centres educatius de la comarca on s'imparteixen xerrades sobre les obres Història d'un soldat d'Igor Stravinki i La Traviata de Verdi. Totes elles impartides per Abigail Prat, la qual en destaca la importància al assegurar com "al principi només ens atrevíem a dirigir-nos a músics i compositors, però ens atrevim a entrar als instituts i portar el festival més enllà de les parets del recinte", ha apuntat aquest matí.

Les tres facetes de l'artista

Marco Mezquida, present avui a la presentació, ha donat algunes pinzellades sobre en què consistira la seva Master Class i s'ha aventurat a explicar de quina manera hom pot aconseguir ser un gran artista. Al seu entendre, es divideix en tres facetes que cal dominar; la composició, la interpretació i la improvisació. "Ens especialitzem tant que perdem el nord i és gràcies als meus professors que a mi no em va arribar a passar mai", ha apuntat després de concretar com d'important és el "joc" mitjançant "la comprensió de la música per després poder composar o interpretar amb un coneixement més profund".