De les 534 proves d'alcoholèmia practicades durant el Carnestoltes en van donar positiu 53

D'aquest gairebé 10%, vuit lectures comportaran sancions penals

Així, de les 534 lectures d'alcoholèmia fetes als 9 controls, 45 van donar un resultat positiu que va comportar una denúncia per la via administrativa, i 8 resultats més van ser positius penals, de manera que aquests conductors van ser denunciats com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit. Pel que fa als 4 conductors que van marcar als drogotests, rebran una denúncia administrativa.

Aquests controls, que es consideren extraordinaris pels efectius participants i per la seva durada, es van fer la nit del dissabte al diumenge. Van ser només alguns dels 212 que els Mossos van dur a terme aquest cap de setmana arreu de Catalunya amb motiu del Carnestoltes.

Intenta fugir del control i pateix un accident

Els Mossos ja van dur a terme la nit del divendres 25 de febrer a la del dissabte un macrocontrol preventiu de velocitat, alcohol i substàncies estupefaents a la carretera C-253, a Calonge.

En aquest macrocontrol els mossos de trànsit van fer un total de 104 lectures, de les quals 7 van donar positiu. Un conductor va ser denunciat per haver comès presumptament un delicte contra la seguretat viària per marcar una taxa d'alcoholèmia penalment punible, mentre que els altres 6 conductors que van donar positiu van ser denunciats per la via administrativa.

Un altre conductor va ser denunciat per cometre, presumptament, un delicte contra la segureta viària en conduir de forma temerària. A més, l'home es va accidentar tot sol en intentar escapolir-se del control. En fer-li la prova d'alcoholèmia, va donar una taxa de 0,53 mg/l en aire expirat.

Aquest darrer cas va passar quan els agents van detectar, en el control de velocitat, que un vehicle circulava a 102 km/h en un tram on la limitació de velocitat està marcada a 50 km/h. Els agents van fer indicacions al turisme perquè s'aturés, però el conductor les va ignorar. El conductor, però, es va accidentar a uns 3 quilòmetres del lloc del control, a Calonge mateix.

El conductor va ser citat perquè es presentés al jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.