Macrocontrols a la Costa Brava amb motiu de la celebració del Carnestoltes

Una vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local s'han encarregat de fer les proves d'alcoholèmia i els drogotests

El control de Platja d'Aro (Baix Empordà) va començar a les dues de la matinada aproximadament i, durant una hora, dels vint conductors aturats, dos van donar positiu. Va ser el cas d'una jove que explicava a la policia que just feia els 19 anys dissabte, per això que l'aniversari es va acabar enterbolint per un positiu que sobrepassava per pèls el límit. L'Ivan, en canvi, que va donar negatiu, va remarcar que mai beu quan condueix, i menys ara, que està fent les oposicions per ser policia local. L'Albert també va donar 0 a la prova d'alcoholèmia, tot i que tenia avantatge, ja que es limitava a anar a recollir la seva mainada després d'una nit de gresca.

La previsió era que fins a les set del matí es fessin les proves a uns 200 cotxes, una xifra elevada però allunyada de les lectures que es fan per Sant Joan, per exemple, ja que en aquest cas se solen parar uns 500 conductors. Pel que fa al seu perfil, els Mossos asseguren que no hi ha cap selecció, sinó que es fan les proves de manera aleatòria.

El sergent cap del sector de Sant Feliu de Guíxols (que concentra les localitats més concorregudes de la Costa Brava), Albert Conesa, ha reflexionat que cada cop menys conductors marquen, i també entre els joves, que acostumen a tenir clar que ha de portar el cotxe qui no hagi begut. I tot i que es detecten positius per drogues, continua essent l'alcohol el que més es consumeix en excés.

Més de 200 controls a tot Catalunya

Els de la Costa Brava són alguns dels 212 controls d'alcoholèmia i drogues que els Mossos porten a terme aquest cap de setmana arreu de Catalunya amb motiu dels carnestoltes. S'intenten vigilar sobretot carreteres de la xarxa viària secundària i especialment les que condueixen a les localitats on la celebració del carnestoltes té tradició.

El SCT va demanar prudència en la conducció aquest cap de setmana a la xarxa viària catalana, ja que els carnestoltes, la setmana blanca a moltes escoles i la celebració de la festa local de Barcelona dilluns vinent, feien molt probable un nombre elevat de desplaçaments des de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a la resta del país.