El viver d'empreses de Calonge, en quarta posició a nivell estatal pels serveis que ofereix

L'espai té nou despatxos, sala de treball i un espai de coworking

El viver d'empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) s'ha situat en només dos anys en la quarta posició en el rànquing de vivers de mida mitjana de tot l'Estat, segons l'informe que publica Funcas, la Fundació de les Caixes d'Estalvi. Aquest informe anual, sota la direcció de Francisco José Blanco Jiménez, analitza els serveis que presten els vivers i les acceleradores d'empreses a tot l'Estat espanyol.

L'estudi detecta 549 vivers que hi ha actualment a tot l'Estat, i estableix diferents rànquings i categories en funció de si es tracta de vivers avançats, mitjans o modestos. En el cas de Calonge i Sant Antoni, el viver Alta Mar queda situat en quarta posició dins dels vivers mitjans. La primera posició en aquesta categoria és pel Centre d'Iniciatives Municipals de Múrcia, seguit de l'Oficina d'Emprenedors i Empreses de Base Tecnològica de Cartagena i el Centre d'Empreses Valnalón de Langreo (Astúries).

L'estudi analitza la situació actual dels vivers d'empreses i de les acceleradores a Espanya com a catalitzadors del desenvolupament del teixit empresarial del país, en un context en què l'activitat emprenedora s'ha convertit en un instrument dinamitzador de l'economia i en una peça clau per a la innovació, la competitivitat i el creixement.

El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni va entrar en funcionament a principis del 2017 i està situat al Palau Firal. El viver posa a disposició els emprenedors 9 despatxos, una sala de treball i un espai de coworking de 80 metres quadrats. En poc més de dos anys de funcionament Alta Mar té 16 empreses usuàries.

Alta Mar va néixer de la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb l’objectiu de donar un impuls a l’emprenedoria i facilitar un espai on les noves empreses disposin de tots els serveis necessaris per fer créixer el seu negoci, i també d’un espai de coworking, una manera de treballar que permet a professionals independents, emprenedors, i Pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar els seus projecte professionals de manera independent i fomentar també projectes conjunts.