Una ruptura amorosa va provocar l'atac d'ira del triple assassí de Rivesaltes

Un jubilat de 78 anys armat amb un fusell mata el seu veí i dos treballadors municipals al Rosselló

L'assassinat de tres persones el dijous al vespre a la Catalunya del Nord és una de les notícies destacades dels mitjans de comunicació gals, que destaquen la commoció que viu Rivesaltes, una localitat de 8.000 habitants situada al nord de Perpinyà.

El fiscal de Perpinyà, Jean-Pierre Dreno, ha explicat aquest divendres que l'atac d'ira del lampista retirat, que no tenia antecedents judicials ni psiquiàtrics, podria haver-se originat per una ruptura amorosa. Toro mantenia una relació amb una dona de 30 anys que el dijous a la tarda va quedar amb ell per comunicar-li la ruptura. Enfurismat, el presumpte assassí va mostrar l'arma i va obrir foc contra el cotxe amb què la dona i una amiga seva fugien.

La parella de Toro va resultar lleument ferida en un braç i va acudir a curar-se a l'hospital abans de denunciar els fets davant la comissaria. Mentrestant, el lampista retirat va disparar contra un dels seus veïns, Michel Raspaud, un jubilat de 72 anys, minuts abans d'abatre dos treballadors municipals, Philippe i Jean Luc, de 36 i 42 anys

L'alcalde de la localitat, André Bascou, ha explicat que Toro viu en una petita casa del centre de Rivesaltes i que coneixia la primera víctima. Segons declaracions del alcalde recollides pel diari 'Le Télégrame', els dos passejaven sovint pels voltants del riu i 'no semblava que hi hagués cap problema entre ells'.