Convocada una concentració contra la proposta de convertir tot Figueres en municipi turístic

La idea de l'alcalde Jordi Masquef, ha trobat una forta oposició

El sindicat CCOO ha convocat als treballadors de comerços i ciutadans el proper dijous a concentrar-se davant de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) per mostrar el seu desacord amb la voluntat l'alcalde, Jordi Masquef (CiU) d'ampliar la zona turística a tota el municipi. La convocatòria és a dos quarts de sis de la tarda davant del consistori.

Els arguments exposats per part de l'Ajuntament  "tenen més de visionaris que de realistes", segons apunten del sindicat i van més enllà explicant que "la creació de la primera zona turística d'una part de Figueres a l'any 2012 no ha comportat un increment de llocs de treball, sinó que ha generat una regressió important del comerç de proximitat. Aquesta proposta obeeix als interessos de les grans empreses de distribució", han reblat.

Amb tot, demanen a Masquef que es replantegi fer una aposta per "diversificar el model productiu i econòmic" per no dependre, gairebé en exclusivitat, "de sectors estacionals com el del comerç i l'hostaleria".

Amb tot, el sindicat també demana als grups de l'oposició que votin en contra de la mesura en el transcurs del ple que se celebrarà el mateix dijous després de la concentració.

Del centre a la totalitat

Figueres té el centre de la ciutat declarat com a zona turística des de l'1 de juliol del 2012. Des d'aleshores, els establiments ubicats al rovell de l'ou poden obrir els diumenges i festius des de Rams i fins al 31 de desembre (excepte el dia de Nadal), de les set del matí a les deu del vespre.

Tot i que la mesura, implantada fa gairebé set anys, no ha tingut mai l'èxit esperat ni anunciat i són molt poques les botigues (sobretot cadenes comercials) que obren, fa temps que la zona de Vilatenim, on hi ha establiments com el Decathlon, de bricolatge i de la llar, reclamen poder formar part de l'excepcionalitat.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, recorda que la C-260, que discorre per aquest polígon, rep una de les afluències de trànsit més importants de tot l'Estat durant els mesos d'estiu i que la voluntat dels comerços però també de l'Ajuntament és aconseguir atraure nous visitants.

El regidor ha explicat que han estat abordant-ho amb l'associació de comerciants i el Departament de Comerç i han decidir fer extensiva l'ampliació a tota la ciutat. Toro creu que tenint en compte el volum de visitants que rep la ciutat està plenament justificada la mesura i espera que la Generalitat hi doni el vistiplau en poc temps.