Arxivat el cas de la menor que va tallar les vies del TAV l'aniversari de l'1-O a Girona

Conclou que hi ha "dubtes clars" en la identificació de la policia

La secció de menors de la fiscalia de Girona afirma que hi ha "dubtes clars" sobre la identificació de la jove citada a declarar l'11 de març passat per, suposadament, participar en el tall de les vies del TAV durant l'aniversari de l'1-O.

Segons exposa la fiscalia, l'origen de les actuacions és l'atestat de la policia espanyola que recull la denúncia interposada per Adif i exposa que els manifestants van actuar amb violència a l'hora d'envair les vies, van provocar afectacions a alguns combois i van causar desperfectes.

En aquest atestat, continua la fiscalia de menors, consta una diligència de visionat de les imatges captades per les càmeres de videovigilància de l'estació, de els quals en van extreure fotogrames.

Aquests fotogrames són els que la policia espanyola va fer servir per identificar els investigats per la mobilització, entre els quals els setze detinguts els 16 de gener entre els que hi ha els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, i el fotoperiodista Carles Palacio. Segons exposa la fiscalia de menors, els agents van identificar les persones que apareixien a les gravacions fent servir Internet o amb bases de dades policials.

En el cas de la menor, la fiscalia detalla que la policia estatal fa servir tres fotografies seves extretes de les xarxes socials per identificar-la com una jove que apareix en imatges a les 7.05 del matí a l'estació. "Sorgeixen dubtes clars perquè únicament consta una comparativa entre una fotografia del dia dels fets on es pot apreciar una imatge de costat, i de front, d'una jove i tres fotografies de la menor fetes en èpoques diferents", argumenta la fiscalia que afegeix que no es pot "extreure ni deduir" que la menor és la persona que surt a la imatge.

"Com que no comptem amb cap altre indici, s'acorda el sobreseïment provisional davant l'existència de dubtes clars sobre una possible imputació", conclou la fiscalia.