Els regatistes de l'Euro Laser Master Cup es reuneixen a Calella de Palafrugell

L'esdeveniment tindrà lloc aquest cap de setmana

Les aigües del litoral de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) seran protagonistes aquest cap de setmana de l'Euro Laser Master Cup 2019, XIII Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial Pitus Jiménez. Dijous 4 d’abril es realitzaran les regates d’entrenament i el divendres al migdia es donarà el tret de sortida a la primera prova de la competició, que s’allargarà fins diumenge.

Més de 100 regatistes ja s’han inscrit per a aquesta edició d’una regata, referència europea per a la classe Laser Masters. L'organització està ultimant detalls per a la celebració, a partir del proper 4 d'abril, d'aquesta regata referència europea per a la classe Laser Masters, on destacats laseristes arribats de tot el continent europeu aprofiten aquesta prova per retrobar-se i gaudir navegant en l'incomparable camp de regates de Calella de Palafrugell.

A banda de la nombrosa participació espanyola, en total 50 regatistes dels 121 inscrits fins el moment, és molt destacada la presència de regatistes estrangers que navegaran en aigües de Calella de Palafrugell. Destaca la important participació francesa amb 20 laseristes. També són rellevants les inscripcions arribades de Regne Unit (8 regatistes), Alemanya (7 regatistes), Itàlia, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Suècia, Portugal. En aquesta edició hi ha dos regatistes del continent americà, un argentí i un altre de Mèxic.

Entre els espanyols inscrits aquest dies hi ha la de l'important grup de màsters que vindràn del RCN Sant Sebastian, amb Oskar Hernando, Javier Isidro, la fèmina Edurne Berrueta, Santi Pablos, Antxon Madina, Javi Larramendi, Goicoechea Koldo, Txema Garcia, molts d'ells per primera vegada en aquesta sèrie de la Euro Laser Masters Cup.

Entre els catalans, destaquen Miquel Noguer, Joan Grau Cases, Xavier Penas, Mònica Azón, Carles Jané, Xavier Boluda, Leandro Rosado, Oriol Marron, Ignasi Jiménez o Raúl Caner, entre d'altres.

D’alta banda, en aquesta edició és notable l'alta participació de regatistes femenines, amb laseristes com les alemanyes Alexandra Behrens (SC Mühlenberger), Noack Ute, les franceses Isabelle Arnaux (CV Marsellain), Clara Ernouf (CN Nice), o les espanyoles Asunción Fernández (RCN Madrid), Victoria Merelo (CNM Benalmádena), Elena Saenz de Juan (RCN Barcelona) i Mònica Azón (CN el Masnou).

La regata Laser Master del Club Vela Calella és un referent en l'esport de la vela. Aquesta prova europea del Laser, s'ha convertit en una de les més emblemàtiques de la classe Laser a nivell internacional, que es disputa a la Mediterrània.

Fotos de l'Euro Laser Master Cup 2018, XII Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial Pitus Jiménez. Club Vela Calella.