La Junta Electoral obliga a retirar la pancarta de ''peixos pacífics'' de Port de la Selva

Els veïns han anunciat que buscaran un altre emplaçament per penjar-la

L'Ajuntament del Port de la Selva (Alt Empordà) ha retirat la pancarta de 'Llibertat peixos pacífics' després que la Junta Electoral enviés un requeriment personal a l'alcalde, Josep Maria Cervera.

En aquest document, Cervera ha afirmat que la Junta Electoral l'acusava de fer "un intent grotesc de burla" sobre la prohibició de penjar pancartes en defensa dels presos independentistes als ajuntaments.

Aquest dilluns, l'alcalde va rebre un nou avís que si en un termini de 24 hores no treia la pancarta, donarien ordres als Mossos d'Esquadra perquè la despengessin ells. Finalment, els veïns van anar a l'Ajuntament i van demanar a l'alcalde de retirar-la per evitar problemes al batlle, però els habitants ja han avançat que buscaran un edifici de propietat privada per penjar-la.

El nou requeriment de la Junta Electoral de Figueres arriba desprès de la denúncia de Cs a diversos municipis de l'Alt Empordà que tenien pancartes, llaços grocs i estelades penjades a la façana dels edificis consistorials. Davant del primer requeriment, l'Ajuntament del Port de la Selva va optar per retirar la pancarta en defensa dels líders empresonats.

Per la seva banda, els veïns van tenir la idea de penjar un nou lema en què es reclamava la llibertat dels "peixos pacífics" i incorporava un llaç de color blau cel al costat. De tota manera, en el nou requeriment que va rebre Josep Maria Cervera, la Junta Electoral "assimila la nova pancarta amb els llaços grocs", ha detallat l'alcalde.

Tot i així, Cervera va presentar un recurs afirmant que aquella pancarta només volia reivindicar "el dret d'expressió", però aquest no va prosperar. Per això aquest dilluns va rebre un ultimàtum i donaven 24 hores a l'alcalde per treure el nou missatge o obririen un expedient de sanció i enviarien tota la documentació a la fiscalia perquè decidís si obria diligències.

En el moment en què els veïns van conèixer aquest ultimàtum, es van presentar a l'Ajuntament per retirar de forma voluntària la pancarta que ells mateixos havien demanat penjar. D'aquesta manera, evitaven que l'alcalde pogués incórrer en un delicte. De tota manera, aquests han avançat que buscaran un balcó de propietat privada per penjar-la altra vegada.

El Port de la Selva i Fortià, els últims de l'Alt Empordà

Segons ha comunicat Ciutadans, la retirada de les pancartes del Port de la Selva i Fortià són les últimes que quedaven a la comarca de l'Alt Empordà. D'aquesta manera, la força política es mostra satisfeta que aquests dos ajuntaments "hagin complert" amb les directrius de la Junta Electoral.

A més, Cs també ha detallat que només set ajuntaments van presentar un recurs en contra del requeriment de la retirada dels símbols independentistes de les façanes dels ajuntaments. La resta, van acatar la decisió d'aquest òrgan electoral de Figueres.

Tot i així, el portaveu de la formació taronja a Figueres, Héctor Amelló, ha avançat que el seu partit "continuarà treballant per a tenir eleccions lliures i netes”. A més, Amelló ha lamentat que hagin hagut de recòrrer la Junta Electoral per aconseguir la retirada dels símbols independentistes dels ajuntaments “quan això hauria de ser així sempre”.