Port de la Selva tira d'enginy; de ''presos polítics'' a ''peixos pacífics''

Esquiva així la petició de la Junta Electoral

El Port de la Selva (Alt Empordà) s'ha despertat aquest matí amb una nova pancarta a la façana del consistori. S'hi pot llegir 'Llibertat peixos pacífics' amb un llaç blau a un costat i a l'altre, més petit, 'Peix al forn', i està penjada al balcó principal de l'edifici.

L'alcalde del municipi, Josep Maria Cervera (PDeCAT), ha explicat que es tracta d'una iniciativa veïnal després que el consistori decidís retirar les dues pancartes que hi havia fins fa poques hores en compliment de l'acord de la Junta Electoral que instava els ajuntaments retirar els "símbols". En les pancartes anteriors es podia llegir 'Republiquem' i 'L'autodeterminació és un dret, no un crim' en anglès i no hi havia cap llaç groc.

Cervera ha recordat que van presentar un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de Figueres al·legant falta de "motivació" i "de concreció". Aquest matí han sabut s'han considerat com unes al·legacions i que s'han desestimat. També ha explicat que s'ha decidit per retirar les dues pancartes perquè entenien que podien considerar-se "partidistes" en un context de campanya electoral.

"Un cop retirades, uns veïns ens n'han portat una que parla de la llibertat dels peixos pacífics", detalla Cervera. Considera que aquesta nova pancarta servirà de "prova de cotó" i confia que no es podrà considerar partidista. "Si es considera partidista, què estem dient? Partits que estan per la llibertat i el pacifisme i d'altres que estan per l'autoritarisme i la violència, estem dient això?", es pregunta. I afegeix que entenen que no hi pot haver cap problema "si tothom està en un estat democràtic i juga amb les mateixes regles".

Per Cervera, aquesta nova pancarta també servirà per veure si "realment el problema és que es pengin pancartes partidistes" o poder exercir la llibertat d'expressió per dir que a Catalunya és viu una situació "d'anormalitat enorme on per voler votar tenen a gent exiliada i a la presó". A tall d'anècdota, ha explicat que aquest matí han rebut trucades de ciutadans de diferents indrets com Madrid on els feliciten per la iniciativa.

Com a president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera afirma que seguiran donant informació als ajuntaments que els facin consultes perquè prenguin les decisions que considerin oportunes de forma autònoma.