65 joves participen a la primera formació de premonitors de lleure a la Selva

Pertanyen a 17 municipis de la comarca

Un total de 65 joves de 17 municipis han participat a la primera formació de premonitors de lleure a la casa de colònies Can Vendrell de Sant Feliu de Buixalleu. Aquesta formació s’ha organitzat des de l’Oficina Jove de la Selva i ha comptat amb el suport dels professionals de joventut de tota la comarca.

Aquest joves que aspiren a convertir-se en premonitors han passat tot el cap de setmana a la casa de colònies Can Vandrell de Sant Feliu de Buixalleu on s’han introduït al món del lleure educatiu i s’han preparat com a futurs monitors i monitores en esplais, casals d’estiu o campaments.

Aquesta càpsula formativa tenia com a objectiu que els participants poguessin tenir un primer contacte amb el món del lleure aprenent els elements claus del lleure a partir del joc, l’experimentació, el debat, la cohesió de grup, i sobretot la diversió. Aquesta experiència també ha estat una oportunitat per compartir un cap de setmana amb altres joves de la comarca.

Aquesta formació ha estat vivencial, intensa i molt pràctica, i els joves l’han valorat molt positivament. Al llarg del cap de setmana han treballat jocs de coneixença, les funcions de la figura del monitor, jocs de cooperació, la confiança, habilitats socials i personals, joc de nit, la programació i l’avaluació de les activitats, danses, entre d’altres.

El conseller de Joventut, Juan Antoni Hervías, ha explicat que “des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva estem molt contents de la bona resposta per part dels joves i de la implicació dels professionals de joventut de la comarca”. En aquest sentit, Hervías ha destacat el treball dels tècnics comarcals i locals perquè aquesta formació fos un èxit i els ha instat a continuar treballant com fan a la comarca perquè tots els joves que tinguin interès en l’àmbit del lleure puguin rebre la formació adequada.