El vent i la pluja tornen a deixar sense llum 4.000 abonats de la Costa Brava

Els municipis més afectats són Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Pals i la Jonquera

El fort vent que ha bufat en les darreres hores i la pluja han afectat de nou la xarxa elèctrica a les comarques gironines afectant a 4.000 abonats segons Fecsa Endesa. Després de la nevada del 8 de març que va deixar gran part de les torres elèctriques a terra, ara la companyia Endesa està reparant definitivament aquesta infraestructura, que s'ha vist novament afectada per un temporal.

Aquest dimarts al matí, pobles del Baix Empordà com Santa Cristina d'Aro, Pals i Sant Feliu de Guíxols s'han despertat sense llum. En el primer cas, l'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Ricard Herrero, ha explicat que l'avaria afecta des de la mitjanit tot el municipi. 'Endesa ens ha dit que al llarg del matí tornarà la llum però aquesta nit no han fet res; ens donen informacions contradictòries', s'ha queixat l'alcalde. Segons ha indicat, han decidit obrir l'escola perquè no hi fa tanta fred a dins com amb la nevada del març però els alumnes que estaven a unes aules prefabricades –que estaven a vuit graus aquest matí- els han traslladat a l'edifici de l'escola.

A Pals l'avaria afecta alguns punts del municipi des de la passada nit com la el barri de la Llevadora, la zona de la platja i els Masos de Pals. A Sant Feliu de Guíxols, l'alcalde, Carles Motas, ha informat que hi ha cinc estacions transformadores afectades però que Endesa encara no li ha confirmat l'avast de l'avaria.

A Palamós el vent no ha deixat sense llum el municipi però sí ha descalçat alguns arbres dins la via pública. Els arbres caiguts però no han causat danys materials ni personals, segons fonts municipals.

A la Jonquera han estat des d'aquesta matinada sense llum fins que aquest matí, a dos quarts de deu, ha tornat novament el subministrament elèctric al municipi. Endesa té previst informar al llarg del matí de l'abast real de l'avaria i les causes de la mateixa.

Sortides dels bombers pel temporal

Els bombers han hagut de fer una quinzena de sortides a la demarcació de Girona a causa d'incidències relacionades amb la pluja. En cap cas hi ha hagut afectacions de gravetat, segons indica el cos de seguretat, i totes les sortides han estat relacionades amb la caiguda de branques al mig de la via pública. A la resta de Catalunya hi ha hagut algunes sortides, però també d'escassa afectació.