Els hotelers gironins creuen que la setmana blanca els 'perjudicarà' perquè s'escurçarà la temporada d'estiu

Més del 70% de les escoles de la ciutat de Girona estaran obertes tot i que només un 5% dels alumnes de primària hi assistiran

La setmana blanca també ha tingut ressò al sector hoteler. Segons el president de la Federació d'Hostaleria de la demarcació de Girona, Antoni Escudero, aquesta setmana de vacances no els beneficiarà perquè farà que la temporada estival, que és el punt àlgid pel sector, s'escurci. 'Si abans les famílies feien un mes de vacances a l'estiu, aquest any només tindran tres setmanes', ha apuntat Escudero.

Escudero també ha explicat que la mitjana d'ocupació a les comarques gironines serà baixa ja que les xifres oscil·laran entre el 15 i el 30% als hotels del Gironès, Alt i Baix Empordà i Selva. El president de la Federació d'Hostaleria ha explicat, a més, que en aquesta època de l'any la majoria dels hotels de la costa estan tancats i només un 30% obren les portes. Gràcies a la neu la Cerdanya preveu registrar un 60% d'ocupació, la més alta de la demarcació, i el Ripollès i la Garrotxa esperen rondar entre el 40 i el 50%.

Valoració 'molt positiva' per l'eliminació de la setmana blanca

Escudero ha valorat 'molt positivament' que el Govern de la Generalitat vulgui eliminar la setmana blanca del calendari del pròxim curs escolar. 'No hi ha l'hàbit de fer vacances durant aquesta setmana i la conjuntura econòmica tampoc ajuda', ha assegurat el president de la Federació d'Hostaleria a les comarques gironines.

Més del 70% de les escoles de Girona estaran obertes

Uns 20.000 alumnes de primària i secundària de Girona comencen a partir de dilluns una setmana de vacances. Setze de les vint-i-dues escoles de la ciutat estaran obertes durant aquesta setmana blanca i oferiran diverses activitats, com per exemple, casals que duraran tot el dia o només el matí. Això significa que més del 70% dels centres obriran les portes, tot i que només un 5% dels alumnes de primària hi assistiran.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés, ha explicat que les setze escoles que obriran les portes a partir de dilluns tenen una mitjana d'entre 20 i 30 alumnes que hi assistiran. La regidora del consistori ha especificat que en valors absoluts aquesta xifra és baixa però ha destacat que els nens que aniran a l'escola durant aquesta setmana estan repartits pels diferents centres i, des del seu punt de vista, això significa que hi ha una 'necessitat real' per no deixar els alumnes desatesos.

50 euros de mitjana per assistir als casals

El preu de mitjana que una família ha de pagar perquè el seu fill assisteixi a alguns dels casals que han organitzat les AMPA és de 50 euros. La regidora d'Educació del consistori ha destacat l'esforç 'extraordinari' que han fet aquestes associacions tenint en compte que enguany compten amb menys recursos econòmics pel fet que les subvencions que rebien de la Generalitat s'han retallat.

Terés ha apuntat també que les sis escoles bressol de la ciutat de Girona romandran obertes aquesta setmana per ajudar a les famílies que no puguin conciliar la vida familiar amb la laboral. A més, l'Escola Municipal de Música també estarà oberta.