La CUP i Reagrupament arriben a un principi d'acord per presentar-se junts a Girona

Després del trencament de les negociacions entre ERC i RCat el partit de Carretero opta per integrar-se i donar suport a la llista de la CUP

Fonts de la CUP gironina consultades per AraGirona.cat confirmen la voluntat de sumar amb els reagrupats gironins ja que entre les seves files s'hi troben 'històrics de l'independentisme a la ciutat' però aclareixen que en cap cas es tracta d'una coalició ja que es mantindran les sigles de la CUP.

Suport però no coalició

La CUP gironina es mostra satisfeta pel principi d'acord assolit amb Reagrupament, tot i que matisa que no es tracta d'una coalició electoral sinó que es tracta d'un acord de col·laboració i suport que s'emmarca dins de la crida que la CUP va fer a diferents sectors de la ciutat perquè li donessin suport de cara a les municipals. En aquest sentit reconeixen que si bé Reagrupament serà 'la principal' d'aquestes entitats i col·lectius que poden donar suport a la candidatura això no es materialitzarà en una coalició i la llista municipal es presentarà sota les sigles de la CUP. En els propers dies les negociacions se centraran en concretar de quina manera es materialitza l'acord que podria concretar-se en la inclusió de membres de Reagrupament -o independents proposats per RCat- a les llistes de la CUP i una visualització de l'acord en el material gràfic de la campanya. Es preveu que el contingut final de l'acord es presenti aquest dimarts en una roda de premsa conjunta.

Acord 'per sobre de les quotes'

Reagrupament explica que després de parlar amb la CUP, ERC i Solidaritat van arribar a la conclusió que 'la candidatura unitària era impossible de fer i que un pacte a tres bandes era també pràcticament irrealitzable'. Un cop arribats a aquesta conclusió RCat defensa que amb aquesta aposta per unir-se a la llista de la CUP és d'entre les diferents opcions que tenien la que 'defensa un model de ciutat i d'ajuntament més compatible amb els nostres principis d'independència, regeneració democràtica i treball'.

En aquest sentit expliquen que el principi d’acord amb la CUP prioritza 'per sobre de les quotes polítiques i d’un acord estrictament de caràcter electoral' un projecte municipal bo per a la ciutat, arrelat als moviments cívics i associatius gironins, participatiu i obert. De cara a les perspectives electorals d'aquesta candidatura Reagrupament valora positivament el fet que l’esquerra independentista i l’independentisme transversal s'’entenguin a Girona' ja que  suma dos electorats que veuen 'totalment complementaris, amplia l’independentisme a diferents capes socials i obre unes molt bones perspectives electorals'.

Una enquesta realitzada per la CUP els dóna dos regidors

Segons un sondeig telefònic fet per la CUP de Girona, la candidatura d'unitat popular obtindria dos regidors a les properes eleccions municipals, els mateixos que obtindrien ERC, ICV i el PP al consistori gironí. Segons l'enquesta, feta a 400 persones, CiU obtindria una clara victòria amb deu regidors, quatre més que a l'actualitat, mentre que el PSC perdria tres regidors i quedaria amb set representants. L'enquesta, que ha estat validada per experts, no contempla la possibilitat que Solidaritat i Reagrupament obtinguin representació.