Els plans d'ocupació local permetran contractar 330 persones al Gironès abans de l'estiu

El temporal de neu generarà 62 llocs de treball

  • D'esquerra a dreta, Antonio Corvillo, M. Dolors Oms i Pere Colls
    D'esquerra a dreta, Antonio Corvillo, M. Dolors Oms i Pere Colls
  • La consellera de Treball, Mar Serna, aquest dilluns al nou edifici de la Generalitat a Girona © ACN
    La consellera de Treball, Mar Serna, aquest dilluns al nou edifici de la Generalitat a Girona © ACN

Serna ha explicat avui des de la nova seu de la Generalitat a Girona que les 330 persones que es contractaran per les diferents entitats locals treballaran en els 'sectors de futur' de la rehabilitació d'habitatges, l'eficiència en l'estalvi energètic i les tecnologies de la informació i la comunicació. Quant a les 62 persones que treballaran per fer front als efectes de la nevada, actualment estan rebent formació, segons ha explicat la consellera.

La titular de Treball ha fet públic que entre el 2008 i el 2009 el Departament ha destinat 15,8 MEUR en diversos programes al Gironès. A la comarca s'han fet 650 accions de promoció de l'ocupació finançades per Treball, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, que han permès contractar 523 persones. Així mateix, s'ha proporcionat assessorament a 9.743 persones, que han rebut formació ocupacional o ajuda en la recerca de feina.

Amb vista a aquest any i el 2011, la consellera de Treball ha avançat que hi haurà més diners a partir d'un 'bon acord de finançament gràcies a l'Estatut'. Això permetrà augmentar en un 40% els recursos per a la formació d'aturats al Gironès, ha previst.

Recepció als gironins guardonats amb les Medalles al treball President Macià

D'altra banda, Serna ha participat aquest dilluns en una recepció a Girona als tres guardonats amb les medalles al treball President Macià, que les rebran oficialment demà al Palau de la Generalitat. Es tracta d'unes distincions que reconeixen els treballadors, empreses o entitats que s'han caracteritzat per 'la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball', recorda el Departament.

Els tres guardonats de Girona i que han estat rebuts avui per Serna són Pere Colls, que destaca per la seva trajectòria al capdavant de l'Associació Autònoma d'Empresaris de la Fusta de les Comarques Gironines i per la seva 'emprenedoria' en el sector de la fusteria artesanal; l'exalcaldessa de Blanes (Selva) M. Dolors Oms, una de les primeres dones alcaldesses, distingida per la seva 'capacitat de lideratge' i 'el seu compromís' amb la millora de la situació dels discapacitats a través de fundacions, i Esteve Química, SA, empresa dedicada a la fabricació de productes químics farmacèutics. En aquest cas ha rebut el guardó en reconeixement al seu 'esforç' per 'evitar riscos i garantir la seguretat i la salut' dels seus treballadors.