La retallada de vols de Ryanair provoca les primeres cancel·lacions per Setmana Santa

En alguns casos els hotelers registren pèrdues de fins a 16.000 euros

El sector hoteler de les comarques gironines ja han començat a patir les conseqüències de les cancel·lacions de vols de Ryanair. Alguns turistes provinents d'Alemanya, Holanda, el Regne Unit, Itàlia i França han començat a cancel·lar les reserves pel que fa la Setmana Santa i també per la temporada d'estiu.


Les xifres recollides per la federació indiquen que les pèrdues són de tres a quatre habitacions diàries, i fins i tot, alguns hotelers parlen de pèrdues de valor entre 3.000 i 16.000 euros, depenent de les característiques de cada establiment. La major part d'aquestes cancel·lacions les pateixen els hotels de la Costa Brava Centre, l'Alt Empordà i la Selva Marítima just en el moment de començar la temporada forta de treball.

Per això, des de la Federació d'Hostaleria es reclama al Govern que arribi a un acord amb la companyia de baix cost per evitar que anul·li vols des de l'aeroport de Girona. 'Els hotelers estan molt preocupats per la situació ja que estem en moments de crisi econòmica i abans de la temporada turística', recull un comunicat de la federació.

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines representa deu gremi i té un total de 1.500 empreses associades.