El Festival Ítaca enregistra una versió del tema homónim de Lluís Llach

Hi participen la majoria de grups i artistes que formen part del cartell del 2019

El Festival Ítaca, Cultura i Acció ha començat a enregistrar la cançó i el videoclip homònim de Lluís Llach, que s'estrenaran aquest mes d'abril. La intenció, diu l'organització, és "homenatjar les persones que fan camí cap a Ítaca defensant la llibertat, els drets humans i la cultura".

La versió comptarà amb la majoria de les veus dels grups i artistes que formen part del cartell d'aquest 2019: Els Catarres, Oques Grasses, Lildami, Suu, Pavvla, Marc Parrot, Judit Neddermann, Roba Estesa o Guillem Roma. A més, el raper Valtònyc també col·labora rapejant algunes de les estrofes de la versió.

L'organització subratlla que el seu objectiu és "reiterar l'aposta per la cultura com a motor de canvi, que ajudi a crear una societat més justa i igualitària". "Un nou marc de convivència que pugui deixar enrere algunes de les problemàtiques socials que vivim en l'actualitat", afegeixen des del festival. Entre aquestes, el drama dels refugiats, l'ascens de l'extrema dreta, el retrocés de la llibertat d'expressió, les desigualtats entre dones i homes o "la injusta situació" dels presos independentistes.

Open Arms, Banc dels Aliments i Òmnium

El videoclip combinarà moments de la gravació de la cançó amb imatges d'organitzacions que treballen pels mateixos valors que defensa el Festival Ítaca, com ara Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments o Òmnium Cultural, entre altres. El vídeo inclourà també imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

"La inclusió d’aquestes imatges pretén retre homenatge a totes aquelles entitats i persones que dia a dia mostren el seu compromís amb la defensa de la llibertat, els drets humans i la cultura”, remarca el director del festival, Fran Arnau. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d'aquesta cançó es destinaran a l'Associació Catalana pels Drets Civils.

Amb la direcció del compositor musical Xevi Lloses, la cançó s'enregistra als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà). La productora gironina Plei és qui s'encarrega de gravar i editar el videoclip.

El Festival Ítaca, Cultura i Acció té lloc a més d’una desena de localitats de l'Empordà entre els mesos d’abril i juliol. Combina concerts multitudinaris amb actuacions de petit format.