El Fòrum Gastronòmic de Girona s'omple de gent d'arreu del món el primer dia de la seva obertura

La mostra, que durarà quatre dies, compta amb tallers, ponències i tastets per a tots els gustos i per a totes les edats

El certamen ha tingut una bona acollida el primer dia de la seva obertura. A les onze del matí quan ha obert la gent ja feia cua per entrar-hi. Els visitants han pogut tastar tota mena de menjar i beure, també han pogut escoltar ponències, a més de participar en diversos tallers de cuina per a tots els gustot i per a totes les edats.

Una de les característiques d'aquesta edició és que el certamen ha tingut una 'dimensió més internacional', tant a nivell dels cuiners que passaran durant aquests quatre dies per la mostra -des de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o el germans Roca fins al xef de la cuina de l'avantguarda nord-americana Charlie Trotter o uns dels referents de la cuina japonesa el xef Norisawa- com dels visitants que passegen per la fira.

'Hi ha gent de Catalunya del Nord, de les Canàries, de tot l'estat espanyol i, fins i tot, de la República Dominicana i de l'Argentina', ha destacat un dels artífexs del Fòrum, Pep Palau. Entre els visitants hi havia Natalia Roskova, una cuinera de Rússia que ha vingut a captar l'esperit de la gastronomia catalana.

Una fira 'propera' i 'molt completa'

La majoria dels assistents han coincidit que es tracta d'una fira 'propera' i 'molt completa'. Segons ha explicat José Luís Batista, de l'Argentina, és un certamen on pots trobar absolutament tot allò relacionat amb l'espectre gastronòmic. La Isabel Mercado, una altra visitant, ha destacat 'l'accessibilitat' del Fòrum ja que els estancs són petits i s'hi pot accedir sense problemes.

Pere Cruz, que ha vingut de Mataró, ha destacat que és un certamen 'molt ben treballat i molt complet'. La mateixa opinió tenia Angelina Garcia, que, a més, ha explicat que la fira és 'molt propera' comparat amb altres mostres gastronòmiques a les quals ha estat.

Pep Palau, un dels organitzadors de la mostra, ha destacat l'ambient 'd'optimisme, d'eufòria i de satisfacció' que s'ha respirat el primer dia del certamen, tan per part dels expositors com per part de la gent que ha pogut gaudir de les 120 activitats que el Fòrum Gastronòmic ha proposat en l'edició d'enguany.