Pineda lamenta la falta de suports per acabar amb la concentració d'alumnes immigrants a Salt

L'alcaldessa demana al Departament d'Ensenyament que se li proposin alternatives

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va presentar divendres passat vàries propostes dins l'anomenat pacte de ciutat, entre les quals hi havia la de crear una zona d'escolarització única a l'àrea urbana de Girona per acabar amb la concentració d'alumnes d'origen immigrant a les escoles i instituts de Salt. L'objectiu de la proposta és aconseguir que la ràtio de fills de famílies nouvingudes a les escoles no superi el 50%, ja que actualment la mitjana se situa en el 70%.

Aquesta proposta no ha despertat opinions favorables sinó tot el contrari. Alcaldes de municipis veïns com Fornells, Vilablareix o Girona han recelat d'aquesta proposta. L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha reconegut que no és tan 'ingènua' com per pensar que els alcaldes 'de bones a primeres' acceptaran una proposta d'aquest tipus. 'Jo entenc que no els agradi la proposta', ha manifestat Pineda.

La consellera d'Ensenyament no ho veu bé

No només han estat els alcaldes els que han girat l'esquena a la proposta de Salt. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, tampoc ha recolzat la proposta de Pineda i dilluns va afirmar que els alumnes s'han d'escolaritzar al seu poble.

Rigau, a més, va rebutjar la petició defensat que el Govern ja havia iniciat accions per millorar la qualitat de l'educació a Salt i va recordar que s'ha creat una comissió interdepartamental per afrontar els problemes que té la població. La consellera va recriminar a l'alcaldessa que aquesta proposta no s'havia fet arribar a la comissió.

Pineda ha contestat Rigau i ha manifestat que l'ajuntament no és present en la comissió interdepartamental però que, en canvi, sí hi participa el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, a qui Pineda havia comunicat la proposta. 'Això no és cap excusa', ha lamentat Pineda que ha reptat la consellera a presentar-li alguna altra mesura per acabar amb la concentració d'alumnat immigrants a les aules, una situació que, segons l'equip de govern, repercuteix negativament en la qualitat de l'ensenyament i dificulta la tasca dels professors.

'Jo no dic que no s'estigui fent res a Salt, s'està fent molt bona feina, però si tot el que s'està fent és suficient no cal fer res més?', ha manifestat Pineda que reclama a Ensenyament que li proposin alternatives.