Tres detingudes per robar joies a persones d'edat avançada al Gironès i Pla de l'Estany

Haurien obtingut un total de 4.760 euros amb la venda dels objectes

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres dones de 27, 42 i 55 anys com a presumptes autores d'un delicte de furt continuat a gent d'edat avançada. Dues d'elles treballaven en residències geriàtriques de Banyoles i robaven joies a les dones, abusant de la seva confiança. La tercera era cuidadora d'una família a Girona. En els tres casos, les detingudes venien els objectes sostrets.
La primera de les arrestades va aconseguir 1.800 euros amb la venda dels objectes i la segona en va aconseguir 2.419. La cuidadora és la que menys diners hauria aconseguit revenent les joies (541 euros), tot i que els va aconseguir en només tres dies.
 
Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el cas a principis de febrer, després que la directora d'un centre geriàtric els alertés que tenia sospites que una de les treballadores robava joies, diners i objectes personals als usuaris. Malgrat que havia intentat trobar el responsable, la directora no havia pogut descobrir quina de les treballadores era.
 
Davant d'això, els Mossos van comprovar que una de les cuidadores havia venut 15 joies des del 2011. La dona agafava els objectes i anava a diverses botigues de Girona a vendre-se-les. Al llarg dels vuit anys hauria aconseguit 1.800 euros. Per això la van detenir el 26 de febrer. La dona no té antecedents i properament serà citada pels jutjats per anar a declarar.

El 14 de març, els Mossos van detenir una segona dona. També treballava en una residència geriàtrica de Banyoles. Des del 2014 havia fet 22 vendes de joies i objectes personals en establiments de Girona i Banyoles per un valor de 2.419 euros. La detinguda té antecedents i properament també haurà de declarar davant del jutge.

Aquestes dues dones eren les responsables de vestir, dutxar o donar de menjar a alguns dels residents d'aquests dos centres. Per això aprofitaven la confiança que es generava entre els usuaris i les lladres per poder sostreure els objectes de valor i els diners.

Algunes de les joies que van recuperar els Mossos d'Esquadra van ser retornades als seus propietaris. La majoria d'elles portaven inscrites les inicials o noms de familiars, fet que eren fàcilment identificables.

El 18 de març es va procedir a la detenció d'una tercera dona. En aquest cas, es tracta d'una persona que tenia cura d'una família a la ciutat de Girona. La policia va sospitar d'ella després de veure que en tres dies havia venut joies de forma irregular per un valor de 541 euros. La tercera detinguda no té antecedents i aquest dimarts el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.