Figueres treu la pancarta a favor de l'autodeterminació de l'Ajuntament

El consistori la instal·larà en un edifici privat del costat

Figueres (Alt Empordà) ha atès el requeriment que la Junta Electoral de la zona va fer dilluns i ha retirat la pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament a favor de l'autodeterminació. Fonts municipals han anunciat la decisió aquest matí i han avançat que la pancarta s'instal·larà en un edifici d'un particular (amb qui l'equip de govern ha arribat a un acord) que hi ha just al costat del consistori.

La Junta Electoral va comunicar fa dos dies als ajuntaments de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal que tenien 48 hores per treure tots els "símbols" dels edificis consistorials. Entre ells, pancartes a favor dels presos, llaços grocs o estelades.

L'acord és fruit de la denúncia que Ciutadans va fer contra l'Ajuntament de Figueres però que l'organisme el va fer extensiva a la resta de consistoris i al Consell Comarcal, tot i que aquest ens i alguns ajuntaments com el de Roses no tenen cap element d'aquest tipus a les seves façanes.

Recursos en contra

De moment, l'Ajuntament del Port de la Selva ja ha presentat recurs contra l'acord perquè considera que hi falta "motivació" i "concreció". El mateix farà el de Castelló d'Empúries. En aquest consistori, hi ha una pancarta de suport als presos, llaços grocs i una estelada. El seu alcalde, Salvi Güell, ha avançat que argumentaran els mateixos motius que ha al·legat El Port de la Selva.

Girona i Salt, també

La Junta Electoral de la zona també va donar ahir 48 hores als ajuntaments de Girona i Salt (Gironès) perquè treguin les pancartes i els llaços dels consistoris. L'organisme, en canvi, va desestimar la petició del PPC d'obligar a despenjar aquests símbols i les estelades d'altres equipaments municipals i dels carrers.