Laia Pèlach i Roser Maeso formaran part dels primers llocs de la llista de Guanyem Girona

Defensen una proposta "transversal" per arribar a l'alcaldia

Laia Pèlach i Roser Maeso es sumen a la llista de Guanyem Girona, la nova plataforma política que engloba diverses formacions com ara la CUP o Moviment d'Esquerres (MES). De moment encara no s'ha fet públic en quina posició estaran, però el candidat a l'alcaldia, Lluc Salellas, ha avançat que "aniran en llocs destacats".

Pèlach és la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona durant aquesta legislatura. Salellas ha recordat que més enllà de "l'experiència" dins de l'Ajuntament que pot aportar aquesta incorporació, la cupaire també "fa molts anys que treballa per l'activisme social i educatiu" a la ciutat.

D'altra banda, Roser Maeso és militant de Moviment d'Esquerres i ha estat vicegerent d'Economia a la Universitat de Girona durant vuit anys. Salellas ha detallat que confien en Maeso per a "portar la gestió econòmica de l'Ajuntament de Girona a partir del maig". De fet, Maeso és economista i la seva "experiència en la gestió d'una institució" com la UdG pot aportar més experiència a l'hora d'administrar les finances municipals.

Amb aquests dos noms que es sumen a la llista electoral de Guanyem Girona, la formació vol mantenir la seva aposta per "un projecte transversal". Salellas ha destacat que les dues persones escollides són una "combinació de perfils" en què s'hi barreja "gent de base, provinent del camp del voluntariat" amb noms amb "experiència de gestió, a nivell professional".

Per a Salellas aquesta combinació representa una "pluralitat" que ha de servir a la formació per "arribar a l'alcaldia a partir del mes de maig". De fet, la plataforma està elaborant el seu programa electoral en base a les trobades que organitzen a cada barri de la ciutat amb els veïns per recollir idees i inquietuds.

De moment, Guanyem Girona ja ha presentat els cinc primers llocs de la seva llista i aquest dissabte acabaran de detallar les 14 primeres posicions.