Investiguen el director de l'oficina central d'Unnim a Figueres per estafa i alteració de preus

Uns veïns han presentat una querella criminal on sostenen que es va aliar amb un promotor immobiliari i va cobrar comissions

Els veïns sostenen que el promotor va vendre pisos a un preu simbòlic al director de l'entitat i que després els hauria revenut a clients i coneguts. Amb aquest tracte, calculen que el titular de l'antiga Caixa Terrassa de Figueres hauria arribat a guanyar 24.000 euros per pis perquè s'enduia una comissió d'un 5%. Els propietaris del bloc de pisos que va quedar a mitges quan la promotora va fer fallida, asseguren que tenen proves que demostren que el director de l'entitat va comprar un pis d'aquesta promoció i el va revendre abans que el constructor fes suspensió de pagaments.


L'única explicació que hi veuen, és que el director de l'oficina es va aprofitar del seu càrrec per associar-se amb el promotor, a qui feia tractes de favor. Segons la querella criminal, Caixa Terrassa no va tancar mai l'aixeta del crèdit a la promotora 'El Serrat de Portugal' tot i que sabia que passava per dificultats econòmiques. De fet, l'entitat hauria autoritzat diferents operacions financeres poc abans que l'empresa fes fallida.

'El Serrat de Portugal' va deixar inacabat un bloc de deu habitatges situat a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres. Quan el constructor es va declarar insolvent, Unnim es va quedar amb els pisos. Llavors, l'entitat va revisar els preus i va dir als propietaris que han de pagar de mitjana un 40% més per assumir els sobrecostos que havia deixat la promotora quan va fer fallida. Si no paguen aquests diners de més, podrien perdre el pis i també els diners que ja han entregat. Els veïns sostenen que aquest encariment es deu, en bona part, a l'actuació del director de l'entitat que va autoritzar crèdit a la promotora tot i que suposadament sabia que no podria afrontar els pagaments.

Per tot això, els veïns han presentat una querella criminal contra el director de la sucursal perquè consideren que ha comès irregularitats aprofitant-se del seu càrrec. En aquesta querella l'acusen, entre d'altres, d'estafa i d'alteració de preus en concursos i subhastes públiques. El Jutjat d'instrucció número 4 de Figueres ha admès a tràmit la querella i citarà a declarar el director de l'entitat per esclarir els fets.