El fiscal demana una condemna de 2.400 € per a l'home que duia cadells de gos dins del cotxe

Les versions de la policia i de l'acusat, a qui s'imputa una falta de maltractament d'animals, xoquen al judici

Dimecres de la setmana passada, la Policia Municipal de Girona va rebre la trucada d'una dona, que els alertava que al carrer Artillers hi havia un cotxe amb un cadell que gemegava al seu interior. La dona, que sol passar per la zona perquè hi té un restaurant, va explicar als agents que feia més de dos dies que el cotxe estava aparcat en aquell lloc.


Un dels agents va anar fins al cotxe i va veure dues gàbies a la part posterior, on hi havia quatre o cinc cadells. Al seient del conductor, el policia hi va veure un gos de raça chihuahua. 'Els gossos estaven en mal estat i desnodrits, i el del seient fins i tot tremolava', ha explicat l'agent durant el judici.

El caporal de la Policia Municipal va ordenar que es traslladés el cotxe al dipòsit per poder-lo obrir. Després d'alliberar els primers gossos, però, els agents van veure que hi havia més gàbies amagades a l'interior del Nissan. En total, van localitzar-hi 27 cadells amuntegats en diferents caixes de transport d'animals.

'En una d'elles, fins i tot hi havia set gossos', ha relatat el caporal. El policia ha explicat que, segons va comprovar, a dins les caixes 'no hi havia ni pinso ni aigua' i que, tan bon punt van obrir el cotxe, de dins el vehicle en va sortir 'una forta olor' d'excrements. El gossos, alguns dels quals estaven 'molt alterats' -com ha precisat el caporal- van ingressar al centre d'acollida d'animals.

El mateix 2 de febrer, la Policia Municipal de Girona va localitzar el propietari dels cadells. L'home, un veí de Màlaga de 42 anys amb antecedents per venda fraudulenta d'animals, s'allotjava amb la seva família a l'Hotel Ultònia. Els agents li van imputar una falta de maltractament i abandonament d'animals.

Cuidats i atesos

Aquest matí, durant el judici, Marco Antonio Rodríguez ha explicat que havia arribat a Girona amb la seva família a principi de mes. El propietari ha dit que hi era de pas, perquè viatjava des de Lisboa fins a França, on tenia previst buscar-hi feina.

Rodríguez ha sostingut que els cadells estaven 'perfectament cuidats' i tots ells havien passat la revisió veterinària corresponent i estaven desparasitats. A més, ha dit que els donava de menjar quan tocava i que, fins i tot, durant el viatge, solia aturar-se cada 200 quilòmetres perquè els cadells poguessin moure's. 'Al cotxe hi duia dues saques de pinso com a mínim i una garrafa de 8 litres d'aigua', ha explicat.

L'home ha explicat que havia arribat a Girona a principis de mes, i que en cap cas havia tingut el cotxe més de dues nits aparcat al carrer Artillers. 'Sóc amant dels animals', ha explicat. Marco Antonio Rodríguez ha dit que, aquell matí, quan es disposava a donar menjar i treure els gossos, va veure com el cotxe ja no hi era perquè se li havia endut la grua.

Multa i pagar les despeses

Al final del judici, el fiscal ha sol·licitat que s'imposi a Rodríguez una multa de 480 euros per una falta de maltractament i abandonament d'animals. A més, també ha demanat que l'acusat pagui 1.986,50 euros, corresponents a les despeses de manutenció i cura dels animals al centre d'acollida municipal de Girona, on van arribar-hi amb problemes de desnutrició.

L'acusació pública també s'ha oposat a què es retornin els cadells al veí de Màlaga. Segons ha dit, no ha quedat acreditat que pertanyin al denunciat. Tot i que al judici Rodríguez ha aportat 23 cartilles de vacunació, la fiscalia diu que no es pot saber si corresponen als cadells. A més, excepte el chihuahua, cap d'ells duia xip identificatiu.

La defensa, que encapçala el lletrat Sergi Aguilar, ha demanat l'absolució del seu client. El cas ha quedat vist per a sentència.

Robatori a la gossera

El cas, però, no acaba aquí. I és que, fa pocs dies, uns lladres van entrar a la gossera de Girona i es van emportar cap a mitja dotzena dels cadells recuperats. El treballador de les instal·lacions va adonar-se, quan va entrar a treballar, que algú havia entrat al centre d'acollida d'animals i s'havia emportat els gossets. El lladre només es va endur aquests cadells i va deixar la resta de gossos que hi ha a les instal·lacions.