20 joves emprenedors seleccionats per formar part del programa Yuzz a Girona

El guanyador rebrà 10.000 euros per posar en marxa el seu negoci

Un cop rebudes les candidatures, 20 han estat els i les joves de la ciutat de Girona seleccionats per formar part del projecte que s'ha iniciat el dia 7 de febrer i que tindrà una durada de 6 mesos. Les idees o projectes seleccionats giren al voltant de temes molt diversos com l'àmbit social, tecnològic, educacional, però tots amb un element comú, projectes amb una base tecnològica i amb un fort component innovador en sectors com el turisme, la construcció, la producció audiovisual, etc.

 
Els i les joves seleccionats a Girona entren a formar part dels més de 200 integrants del programa a Yuzz a nivell estatal, i dels més de 93.000 usuaris que formen a dia d'avui la comunitat online repartits entre els canals 2.0 que acompanyen el projecte. El perfil dels 20 gironins i gironines seleccionats es caracteritza per ser joves amb capacitat d'assumir riscos, responsabilitat, amb intuïció i amb capacitat de projecció a l'exterior, amb ganes de treballar en equip mitjançant el desenvolupament de la intel·ligència col·laborativa. Tot per poder dur a terme la seva idea i crear el seu propi projecte empresarial.
 
El millor projecte seleccionat a nivell nacional rebrà una dotació econòmica de 10.000 d’euros per posar en marxa el seu negoci i se'l dotarà d'una alta visibilitat i presència en mitjans de comunicació. Així mateix, els dotze millors participants d'entre tots els centres Yuzz tindran l'oportunitat d'anar a Silicon Valley el mes de juliol.
 
Durant els propers sis mesos, Yuzz posa a disposició dels seleccionats el suport necessari per desenvolupar la seva idea, una xarxa d'experts professionals, assessories i tutories personalitzades, formació en matèria empresarial, una plataforma de treball col·laboratiu en línia i suport administratiu i jurídic en cas que la idea es pugui materialitzar en un projecte empresarial.
 
A més de posar en marxa el programa a la localitat, el Consell Comarcal del Gironès, administració que col·labora en el projecte, ha posat a disposició dels seleccionats un espai de treball i trobada a Girona en el que els participants treballaran amb els assessors experts i formadors que formen part del programa.
 
La presidenta del Consell Comarcal del Gironès i tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Girona, Cristina Alsina, ha donat la benvinguda als joves seleccionats entre les prop de 50 candidatures presentades a Girona i els ha encoratjat a aprofitar al màxim aquesta oportunitat.