Casellas (PSC) presenta els principals eixos estratègics per aconseguir l'alcaldia de Figueres

El socialista va omplir l'auditori de la Cate

El cap de llista del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Pere Casellas, ha protagonitzat aquest vespre una conferència a la Cate on ha desgranat els quatre principals eixos del seu futur programa electoral de cara a les municipals del 26 de maig. Sota el lema de campanya; "Cal un canvi. Ara toca posar ordre", el socialista ha comptat amb el suport de diversos companys com el candidat del PSC per Girona el 28-A, Marc Lamuà, Mª Àngels Vila, Sonia Trilla o l'exalcalde de Girona, Quim Nadal.

Ha estat precisament aquest últim qui ha introduït Casellas fent referència al lema de campanya; "cal arreglar allò concret i somniar en el futur, però no es pot somniar truites si no ets capaç de tocar de peus a terra". L'exsocialista, que va deixar la política en actiu fa deu anys, s'ha apropat avui a l'auditori com a "favor personal" i assenyalant que no hi era "per a donar lliçons".

Amb tot, Casellas ha enumerat els quatre principals eixos del seu futur programa electoral, que se centrarà en la seguretat i el civisme; l'agenda social; la circulació i el POUM.

En el primer apartat el candidat ha remarcat en la sensació d'inseguretat que predomina a la ciutat. "No ens sentim segurs als carrers", ha apuntat per avançat que calen més agents de la Guàrdia Urbana com també una figura semblant al Sereno que s'ha implantat recentment a Santa Coloma de Gramanet.

Pel que fa referència a l'agenda social, Casellas ha avançat que existeix un "problema greu" ja que "no estan ben dirigits" i es troben "obsolets". En un altre ordre de les coses demana incrementar el pressupost en cultura i aposta per millorar l'entesa amb la Fundació Gala-Salvador Dalí com també apostar per aconseguir els 2,5 MEUR necessaris per arreglar la portalada del Castell de Sant Ferran.

En referència a la circulació ha fet especial incís en la creació de més places d'aparcament. "La ciutat té molts solars i fins i tot es podria comptar amb un aparcament soterrat de tres plantes amb capacitat per 300 vehicles sota la Sala Edison convertida en centre comercial", ha explicat. Amb tot, també promet baixar el preu de la zona blava i la verda de residents, com també "pintar de blanc molta part de la ciutat" amb places gratuïtes.

Finalment, Casellas aposta per posar al dia el POUM, que no s'ha tocat des de l'any 1983. "Després de tot això Figueres es podrà replantejar reptes diferents que ens permetin tornar a estar orgullosos de la nostra ciutat", ha finalitzat el candidat.