Usuaris de la línia Portbou-Barcelona reclamen que es redueixi el temps del trajecte

Trobada informal entre els membres de la Plataforma d'Usuaris de Renfe i el director general de Transports del Govern en el tren de les set del matí

Millorar el temps del trajecte de la línia Portbou-Barcelona continua essent la principal prioritat dels usuaris que cada dia fan el trajecte. 'No podem anar més a poc a poc que fa quinze anys', explica Marian Riembau, membre de la Plataforma d'Usuaris de Renfe d'aquesta línia, que aquest dimecres ha fet el trajecte acompanyada d'un usuari destacat, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que l'agafa també cada dia per anar fins a la conselleria, segons els ha explicat.


'La infraestructura és la que és -hi ha les vies que hi ha-' però del que es tracta és d''esgarrapar' alguns minuts del trajecte, i recuperar el quart d'hora de més que des de fa dos anys s'ha incrementat des de Girona fins a Barcelona, sobretot en el cas dels trens de primera hora que porten la gent a treballar, explica la usuària. Una altra de les demandes més reivindicades és l'ampliació de la graella, recuperant freqüències perdudes però sobretot allargant la sortida de l'últim tren de Barcelona, ja que el que actualment marxa a un quart de deu de la nit és insuficient.

A pesar de les mancances del servei, Riembau s'ha mostrat esperançada i ha explicat que Font els ha confirmat el que ja portaven temps dient, que la nova gestió 'integrada' ha de comportar beneficis i ampliar les possibilitats. Precisament, el director els ha demanat que li fessin arribar les seves propostes amb exemples concrets per intentar, en la mesura del possible, trobar millores. Riembau també ha explicat que Font s'ha mostrat obert a 'tornar-ne a parlar' i a una possible reunió amb el conseller.