Josep Soler, escollit cap de llista d'ERC a Salt

Fins ara ha treballat com a responsable de l'Àrea de Serveis de Ciutat i Atenció Ciutadana

Josep Soler i Aguila va néixer a Barcelona (1948). És enginyer Tècnic Industrial. L’any 1973 es trasllada a viure a Salt. Poc després s’implica en diverses accions ciutadanes, entrant a formar part de la Junta de l’associació de veïns de Salt. Exerceix uns anys de vicepresident, ocupant la presidència a partir del moment en què Ramon Torramadé deixa el càrrec. Aquesta època coincideix amb els darrers anys de la dictadura franquista, i primers anys de la transició a la democràcia, moment en els quals l’associació de veïns, a banda de reivindicar la independència de Salt, també s’implica fortament en la defensa de les llibertats i drets socials, polítics i ciutadans, per fer front a pressions polítiques, policials i fins i tot judicials.

En arribar la transició, i després de les primeres eleccions municipals de l’any 1979, mentre que alguns dels membres de l’associació es varen anar incorporant a la vida política activa, ell deixa la militància veïnal per dedicar-se a l’activitat professional, basada en l’exercici de l’enginyeria. Actualment és cap del Servei d’Obres i Manteniment de la Universitat de Girona.

El 2007, a proposta d’Esquerra, participa com a número 2 en la llista de la candidatura a les eleccions municipals, resultant elegit com a regidor formant part de l’equip de govern com a 4t tinent d’alcalde. Durant aquests 4 anys ha estat responsable de l’àrea de Serveis de Ciutat i atenció ciutadana, incloent dins aquesta àrea els serveis de recollida de residus, neteja viària, serveis de manteniment i jardins i via pública, gestió energètica d’edificis i instal·lacions municipals, creació de l’oficina de queixes i suggeriment, i altres, pròpies de l’àrea de Serveis Públics.