Guanyem Girona expulsarà els regidors que no siguin coherents amb el programa electoral

Tampoc podran repetir com a càrrec més de dues vegades

Guanyem Girona ha signat un codi ètic que permet fer fora els regidors que no siguin coherents amb el contingut del programa electoral de la formació. Aquest és el sisè d'un total de deu punts que la coalició liderada per Lluc Salellas ha proposat per mostrar la "màxima transparència" envers als gironins.

Tot i això, des de la formació reconeixen que no podran obligar a retornar l'acta de regidor -ja que és personal- tot i que farien "pressió" expulsant-lo de l'equip de govern i del grup municipal, a més de demanar públicament la seva renúncia.

El codi ètic desenvolupa en total deu punts, tres dels quals tenen a veure exclusivament amb els candidats. En aquest sentit, els aspirants a regidor de Guanyem Girona es comprometen a limitar el seu sou a, com a molt, tres vegades el salari mínim interprofessional, si es duen a terme tasques de govern i a dos i mitja si s'està a l'oposició. "Hem de ser coherents amb la realitat social dels nostres veïns", ha destacat Salellas.

Un altre punt que fixa el codi ètic és la duplicitat de càrrecs, un aspecte "molt rellevant" per a la formació. "Tant l'alcalde com els regidors han de tenir dedicació exclusiva a la ciutat, i això significa que el teu dia a dia estigui a Girona", ha concretat Salellas, que ha criticat que l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, ha d'estar pendent del Parlament de Catalunya pel fet de ser diputada.

No concreta si repetirà

El tercer punt que afecta directament els candidats és el que fa referència a la limitació de mandats. Els regidors de Guanyem Girona es podran presentar un màxim de dues vegades. Salellas, però, no ha aclarit si es tracta d'una decisió retroactiva, i és que ell mateix ja ha estat quatre anys regidor, en aquest cas de la CUP.

Poder per a l'assemblea

A més de la possibilitat de revocar l'acta a aquells regidors díscols amb el programa aprovat, l'assemblea de Guanyem Girona serà l'encarregada de prendre de manera "oberta" les decisions del grup municipal. Tot plegat, per fomentar la participació dels veïns i del teixit associatiu dels diferents barris de Girona.

En aquest aspecte, el codi ètic també contempla que s'han d'habilitar mecanismes perquè una part dels recursos institucionals que rebi la formació s'utilitzin per finançar iniciatives i projectes socials.

També es preveu limitar els càrrecs de lliure designació, que seran escollits de manera assembleària i a través d'un procés "públic i transparent", i tindran una limitació salarial.

Finalment, la coalició es compromet a no adquirir deutes amb cap entitat bancària i a treballar amb les que mostrin una conducta "ètica i cooperativa". També volen acabar amb els regals i privilegis que rebin els regidors tant per part de particulars, empreses o institucions, per tal d'evitar "pràctiques que puguin perseguir una contraprestació".