Detingut un motorista per anar sense casc, tenir el carnet retirat i intentar atropellar un mosso

El conductor va marxar a tota velocitat d'un control a Cornellà de Terri i d'altres vehicles van haver de maniobrar per no xocar-hi

Cap a dos quarts de dues del migdia del dia 2 de febrer, efectius de trànsit estaven fent un control punt quilomètric a una rotonda de la variant de Banyoles. Els agents van escoltar un soroll fort de motocicleta de gran cilindrada i van observar com un motorista, sense casc, s'incorporava a gran velocitat a la rotonda, en sentit Girona.


Un dels agents li va fer senyals amb el braç perquè s'aturés i també va fer sonar el xiulet. Lluny d'aturar-se, el conductor va donar gas a la moto i va aixecar roda. Això va provocar que l'agent s'hagués de llançar a terra, al voral, per no ser atropellat. El conductor va marxar a tota velocitat per la C-66 on diversos vehicles van haver de fer maniobres evasives per tal de xocar amb la moto.

Les indagacions policials van portar a esbrinar la identitat del motorista i també es va poder constatar que l'home no tenia el permís de conduir en vigència perquè havia perdut tots els punts. La detenció, finalment, es va fer el dia 5 de febrer a Porqueres. El detingut, Daniel J. A. -de 24 anys, veí de Banyoles i amb nombrosos antecedents policials - va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia el dia 6 de febrer, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

Enxampat un motorista a 183 km/h a Mont-ras


El dia 5 de febrer els Mossos d'Esquadra van denunciar un altre motorista per haver comès un delicte contra la seguretat viària. Els fets van tenir lloc al terme municipal de Mont-ras (Baix Empordà), durant un control preventiu de velocitat a la C-31. En aquest punt, la velocitat màxima permesa és de 80 km/h i els mossos van detectar un motocicleta que circulava a gran velocitat. El radar va detectar, finalment, la motocicleta circulant a 183 km/h.

El conductor, en ser aturat, va ser denunciat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i se'l va citar per tal que es presentés al jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.