Terés vol mantenir la militància d'ERC malgrat presentar-se amb JxCat a Girona

Madrenas assegura que és una "peça important" per a la candidatura

"M'incorporo a la llista de Junts per Catalunya com a independent i mantinc la militància amb el meu partit", ha afirmat Martí Terés, que des d'aquest dilluns és exregidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. Terés entén que són projectes que "sumen" i no veu cap contradicció a l'hora de mantenir el carnet del partit republicà. De fet, ha afirmat que la cap de llista de JxCat i actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, coneix aquesta decisió i la "respecta".

El ja candidat de JxCat per Girona a les municipals del maig, ha exposat que el motiu pel qual ha decidit acceptar la proposta de Marta Madrenas d'integrar-se a la llista és perquè és un projecte que el sedueix tant en l'eix de ciutat com en el nacional.

"Ja dins d'ERC sempre he defensat actuar de forma unitària, i aquest és un punt de coincidència amb aquesta candidatura", ha dit Terés que sosté que la proposta de Madrenas és "transversal" i fa de paraigües de diverses "sensibilitats" dins l'independentisme.

Martí Terés ha afirmat que no ha tingut "cap resposta" per part de la direcció d'ERC i assegura que el partit tenia coneixement de la seva decisió "a través del grup municipal". Així, passa la pilota a la teulada del partit republicà per decidir si pot continuar sent membre del partit, li suspèn la militància o l'expulsa.

La cap de llista, Marta Madrenas, ha afirmat que Terés és una "peça important" per a la candidatura i que anirà entre els primers deu llocs de la candidatura, sense concretar encara en quina posició. Madrenas ha subratllat que defensa la unitat de l'independentisme: "No es pot amagar que a mi m'hagués agradat una llista unitària i amplíssima amb totes les sensibilitats, però lamentablement no ha estat possible".

En aquest sentit, Madrenas exposa que la llista que presentarà properament ha volgut reflectir aquesta voluntat de "transversalitat" posant el focus en "la construcció del país i de la ciutat".

Terés ha rememorat que fa un any va decidir abandonar el projecte d'ERC per al següent mandat a la ciutat recolzant la decisió de l'anterior cap de llista, Maria Mercè Roca. "Des de llavors no hi ha hagut cap oferiment per part d'ERC perquè ja havia dit que no em tornaria a presentar si no era sota una candidatura de Maria Mercè Roca", ha apuntat Terés que explicita així que no hi ha hagut contactes amb el cap de llista republicà per a les pròximes eleccions, Quim Ayats.

El candidat de JxCat indica que va renunciar a l'acta de regidor al ple de dilluns per ser "honest" i per "deixar tancada una etapa". Més enllà del l'eix nacional, tant Madrenas com Terés han exposat que tenen plena "coincidència" en un "nou projecte de ciutat" centrat en el benestar de les persones, la sostenibilitat, l'educació i la tecnologia.