La coalició ecosocialista presenta 47 candidatures a les comarques gironines

Joan Boada apunta que es fa per 'plantar cara' a la crisi i a les retallades del govern català des dels municipis

La demarcació de Girona compta amb un total de 47 candidatures de la coalició ICV, EUiA i EPM per les properes eleccions municipals. El diputat ecosocialista per Girona, Joan Boada, ha destacat que es fa per 'plantar cara' a la crisi i a les retallades del govern català des dels municipis. I precisament en referència a aquestes retallades, Boada ha qualificat 'd'immoral' l'anunci que retardaran les obres del nou Hospital Josep Trueta de Girona, i també la notícia de no construir la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salt, a més també de la retirada de l'Impost de Successions, que segons Boada només afecta 'a les grans fortunes'.


Boada ha recordat que moltes d'aquestes retallades afectaran 'directament' a la qualitat de vida dels municipis i, per aquest motiu, ha assegurat que la coalició durà a terme una oposició 'dura i decidida'. 'Defensarem que no es reculi ni un pas en la qualitat de vida i els drets dels nostres ciutadans i ciutadanes', ha sentenciat el diputat d'ICV. D'altra banda, Boada també ha fet referència a la immigració i ha recordat que volen crear ciutats de 'drets, deures, oportunitats i obligacions' i denunciar que noves formacions polítiques posen en compromís 'una cohesió social que cal preservar i potenciar des de la política municipal com una eina per fer front a la crisi'.

El diputat ecosocialista ha sentenciat que la coalició ICV-EUiA-EPM vol representar en les properes eleccions municipals altres elements com la sostenibilitat, l'ocupació, la lluita contra la crisi i contra la corrupció, així com la radicalitat democràtica. Boada ha estat acompanyat pel Coordinador General d'EuiA a les comarques gironines, Jordi Córdoba i José Antonio Rubio, president de les Enteses pel Progrés Municipal en la presentació de les més de quaranta candidatures de la coalició a la demarcació de Girona.