15 anys de presó per l'home que en va matar un altre a ganivetades en un bar de Calonge

La sentència imposa al condemnat el pagament d'una indemnització de més de 215.000 euros

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García, condemna el processat per un delicte d'homicidi i un altre de temptativa d'homicidi. Segons recull l'escrit, el crim va tenir lloc a quarts de tres de la matinada del 18 de gener del 2008, a l'interior del bar Marcel's de Sant Antoni de Calonge.


Alejandro Navarro es trobava a l'interior del local quan va entrar-hi un grup de quatre homes, entre els quals hi havia la víctima. L'acusat va intentar establir-hi conversa oferint-los llaminadures i convidant-los a una copa, però un dels homes (la víctima mortal) li va ventar una bufetada i un cop de puny. El cambrer del bar va fer fora del local a Navarro i aquest, encabritat, va anar fins a casa seva i va arreplegar dos ganivets.

Després, més o menys al cap de vint minuts, Navarro va tornar a entrar al Marcel's amb les dues armes. Un dels homes del grup, en veure'l a la barra, va anar fins on es trobava per preguntar-li per què havia tornat. Aleshores, Navarro li va ensenyar el punyal que portava amagat a la cintura, i el ganivet de cuina que havia dissimulat dins la dessuadora, i li va dir que marxés perquè 'la cosa no anava amb ell ni amb el seu germà', que també es trobava dins el grup.

L'home va tornar fins on eren els altres, i els va explicar que l'acusat portava dues armes. Aleshores, la víctima mortal, acompanyat d'un altre home, va anar fins on es trobava i li va tornar a ventar un cop de puny. Alejandro Navarro va treure's els dos ganivets d'entre la roba i va ferir-los a tots dos.

La víctima mortal va rebre una ganivetada a la cama i una altra al pit, i va morir a conseqüència de les ferides. L'altre home, que va rebre una punyalada a l'abdomen, va quedar ferit de gravetat.

Acabar amb la seva vida

La sentència considera que Navarro és autor d'un delicte d'homicidi, i d'un altre de temptativa d'homicidi. Per això, el condemna a deu anys de presó pel primer, i a cinc pel segon. A l'hora d'assenyalar-lo com a culpable, l'Audiència no té cap dubte que Navarro va ser qui va clavar les ganivetades a les víctimes, perquè tant els testimonis com les proves l'assenyalaven directament a ell.

L'Audiència, però, rebutja la consideració de la defensa de què els fets es podrien tipificar com a lesions i homicidi imprudent, i conclou que, a l'hora d'enfonsar el ganivet, Alejandro Navarro tenia la voluntat 'd'acabar amb la vida dels seus oponents'.

En matèria de responsabilitat civil, el tribunal imposa al condemnat el pagament d'una indemnització global de 215.290 euros. En concret, Navarro haurà de pagar 43.680 a cadascun dels dos fills de la víctima, 104.835 a la seva companya sentimental i 8.735 al pare i a la mare.

Pel que fa a l'home a qui va ferir, l'Audiència estableix que Navarro li haurà de pagar una indemnització de 5.625 euros. La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, es pot presentar recurs davant del Tribunal Suprem.