L'acusat de matar un home al bar Marcel's de Sant Antoni de Calonge diu es va sentir 'humiliat'

Testimonis asseguren que després d'apunyalar la víctima es va servir un whisky i se'l va beure 'tranquil'

L'acusat no recorda pràcticament res del que va passar la nit del 18 de gener del 2008, segons ha explicat durant la declaració a l'Audiència de Girona. Alejandro Navarro ha dit que va estar tota la tarda bevent i que a la nit va continuar fins que va anar a parar al bar Marcel's de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà). En total, diu que es va beure una trentena de cerveses i cinc o sis whiskys, tot això mesclat amb tranquil·litzants i antidepressius, la medicació que es prenia.


El processat recorda que cap a les dues de la matinada van entrar quatre persones al bar i que es van asseure al final del bar. Ell s'hi va apropar per oferir-los xocolatines, cortesia de la casa. 'En van agafar i van llançar la resta a terra', ha explicat Navarro que diu que llavors va començar a discutir amb dos dels homes. L'acusat sosté que el van agredir i el van amenaçar de mort, a ell i a la seva família. Assegura que es va sentir 'humiliat' i enrabiat.

A partir d'aquí, diu que tenia el cap 'enterbolit' i que no recorda res. 'No ho sé', 'podria ser' i 'no me'n recordo' han estat les respostes que l'acusat ha donat a les preguntes que li ha fet el fiscal. Els únics detalls que diu recordar són que va anar a casa seva, que va tornar al bar, que en algun moment va caure a terra i que va veure sang. Alejandro Navarro diu que no recorda que clavés el ganivet a ningú i menys que matés una persona i en ferís greument una altra.

La persona a qui Navarro va apunyalar i va ferir de gravetat ha declarat aquest dilluns. Ha explicat que no va veure venir l'agressor quan estava dins el bar i, de sobte, va notar que li havien clavat un ganivet prop del melic. Va poder identificar l'autor de la ganivetada com un client del bar amb qui el seu oncle havia tingut una discussió poca estona abans perquè no els deixava tranquils. El ferit va sortir fora del local per demanar ajuda.

Quan va tornar a entrar, va veure el seu oncle estès a terra enmig d'un bassal de sang. 'Un dels nostres amics s'havia quedat paralitzat i l'altre em deia que el portéssim ràpid a l'hospital que se'ns moria', ha relatat i ha afegit que, en aquell moment, va veure l'atacant amb una actitud tranquil·la darrere de la barra bevent-se un cubalibre. Després, van agafar les claus de la furgoneta i van marxar cap a l'hospital.

Homicidi i intent d'homicidi

El fiscal demana 24 anys i 10 mesos de presó per a l'acusat. Sosté que les víctimes i l'acusat van discutir dins el bar fins que va intervenir el cambrer que, per posar punt final a la disputa, va instar l'acusat a abandonar el local. Alejandro Navarro va marxar a casa seva i mitja hora més tard tornar al bar armat amb dos ganivets. Al primer dels homes li va clavar un el ganivet prop del melic. 'Li hauria provocat irremeiablement la mort si no hagués rebut assistència mèdica i quirúrgica urgent', relata el fiscal. Després va empunyar el ganivet altra vegada i el va clavar fins a dues vegades a l'altre client del bar. Finalment el va agafar per l'espatlla i el va apunyalar al pit provocant-li una 'ferida mortal de necessitat'.